SPIONBILDER: ROLLS-ROYCE CAB:

Flottest og dyrest

Rolls-Royce tester nå den nye bilen for de virkelig velstående aristokratene her i verden.

44e8a2e43d128.jpg
44e8a2e43d128.jpg
Publisert Oppdatert

I 2004 hadde undertegnede gleden av å være på den internasjonale bilutstillingen i Genève. Blant høydepunktene var noe så sjeldent som en konseptbil fra Rolls-Royce - den erkebritiske luksusbilprodusenten har ikke akkurat bygget konseptbiler på løpende bånd.

Konseptet 100EX er en enorm, åpen bil, basert på den gigantiske luksuskrysseren Phantom. Med klassiske, men likevel markante former, selvmordsdører (dører som åpnes i framkant) og all tenkelig og utenkelig luksus om bord, gjorde den et stortinntrykk på undertegnede.

Mye Phantom
"Alle" antok at Rolls Royce ville følge opp sine tradisjoner - og følge sine kunders ønsker- med å bygge en åpen variant av Phantom. For et års tid siden bekreftet luksusbilprodusenten at de ville bygge en, og nå ser det ut til at dette snart blir en realitet; våre spionfotografer har fotografert en bil som bare kan være en Rolls Royce.

Mange av designtrekkene hentes over fra Phantom - du kommer ikke til å være i tvil om at dette er en Rolls Royce. Kuriøst nok ser det ut til at også selvmordsdørene fra konseptet tas med videre - dette blir vel da den eneste bilen som har en slik dørløsning på fordørene. Phantom har som kjent også selvmordsdører, men bare bak

Kortere og nettere
Selv om cabrioleten skal bygges på Phantoms plattform, blir den kortere og nettere enn denne. Bilen bygges som en ren fireseter, med alskens komfortdetaljer om bord. Taket åpnes og lukkes naturligvis med et knappetrykk, og kjenner vi kundene rett bør denne operasjonen ikke gå saktere enn et gjennomsnittlig rødt lys.

Hva navnet blir, det er foreløpig uvisst. Våre kilder antar at Corniche er blant de heteste alternativene, men dette visst ikke avgjøres før neste år.

Kommer om et år
Uansett hva den blir hetende, får den Phantoms V12 på 6,75 liter under panseret når den kommer om et års tid. Og i motsetning til de fleste andre biler som kommer i åpen variant, ryktes det at den åpne Rolls Royce´n får en lavere pris enn Phantom. Men den blir fortsatt den dyreste og mest eksklusive produksjons-cabrioleten på markedet.

Og ja da, selvsagt følger Rolls Royce opp sine gode tradisjoner med å gi kunden akkurat det han eller hun ønsker. Bilen skal kunne spesialbygges og spesialtilpasses på så godt som alle områder, bare du betaler det det koster.

[email protected]

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning