Shaun på veien

Vi kjenner vel alle Shaun – sauen som er med i Wallace and Gromit-filmene. Nå får han sin egen TV-serie, og da måtte han selvsagt få en passende bil.

Det er imponerende hvordan den ordentlige bilen likner den i animasjonsfilmene.
Det er imponerende hvordan den ordentlige bilen likner den i animasjonsfilmene.
Publisert Oppdatert
Land Rover´en er sammensatt av en haug med biter fra bilprodusentens lange historie.
Land Rover´en er sammensatt av en haug med biter fra bilprodusentens lange historie.

Undertegnedes yndlingssau Shaun så verdens lys for første gang for tolv år siden, da han var med i Wallace and Gromit-filmen "A Close Shave". Etter den gang har han blitt ordentlig berømt og populær - og vi så ham sist i den herlige " Wallace og Gromit og varulvkanines forbannelse."

Test: Land Rover Freelander
Les mer: Range Rover Sport med 520 hk

Nå skal britiske BBC1 og CBBC lage en TV-serie med Shaun i hovedrollen, og de har fått en egen bil spesiallaget for serien. Denne brukes av Bonden og sauehunden Bitzer.

Åtte dagers tankearbeid - og mange ukers arbeid
Land Rovers ingeniører ble tilkalt for å bygge en bil som var så lik som mulig den som brukes i animasjonsfilmene. Filmselskapets modellbygger Matthew Healey fikk kun åtte dager på seg på å kreere en bil ut ifra en bunke bilder av Land Rover-modeller fra alle tider.

Bilen de endte opp med er basert på en gammel Serie 1 fra 1951, men med nyere, kort bakpart og med en rekke karosserideler fra de fleste Land Rover-modellene. Noe er til og med hentet fra årets Defender-modell.

Klar for skjermen
Etter mange ukers arbeid med tilpasning og teknisk finpuss, passerte bilen teknisk kontroll og er klar for veien - og TV-serien.

Shauns Land Rover skal delta på en rekke arrangementer framover, blant annet blir den å se på Goodwood Festival of Speed fra 22. til 24. juni. Og TV-seriens førti episoder har sendetid søndag morgen på CBBC, og den er også solgt til 72 land. Vi krysser fingrene for at den også kan sees her i landet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning