Eksklusiv og råsterk

Arden må kunne kalles en av de mest eksklusive tunerne her i verden. Nå har de laget sin egen, 520 hk sterke Range Rover Sport-versjon.

Arden Range Rover
Arden Range Rover
Publisert Oppdatert
Arden Range Rover
Arden Range Rover

Arden Range Rover Sport AR6 Stronger er navnet.

Tyske Arden driver med tuning av Jaguar og Range Rover, i tillegg til å kjøpe og selge eksotiske og kostbare biler. Nå har de laget sin egen versjon av Range Rover Sport, med mye motor og mye utstyr.

Sport´en har fått det velklingende - i hvertfall lange! - navnet "Arden Range Rover Sport AR6 Stronger". Og de sier selv at denne bilen er "over the top".

Toppfart: 270 km/t
Den kompressormatede V8´en er nå på 4,8 liter. Den yter 520 hk og 680 Nm, noe som gir den digre og velkjørende SUV´en heftige fartsressurser. 0-100 km/t skal gå unna på 6,1 sekunder, og toppfarten er 270 km/t.

For å få kreftene i bakken og holde bilen på veien, har Arden utstyrt den med sine egne 22-tommere. Bak disse ligger et sett enorme, ventilerte og perforerte bremser, med seksstemplede kalippere foran og firestemplede bak.

Justerbar opp og ned
Det luftbaserte understellet er oppgradert med Ardens egen styreboks, som justerer hardhet og bakkeklaring automatisk etter behov. Den kan senkes 23 millimeter dersom forholdene skulle tilsi det, eventuelt kan den digre bilen heises med 25 millimeter om du skal opp til hytta.

Stylingsettet gjør bilen enda mer synlig i trafikken, og luftinntakene i frontfangeren skal fore bremsene med kjølende luft. Støtfangeren bak har rom for Ardens egenutviklede sportseksosanlegg - med to grove rør på hver side. Eksosanlegget frigjør for øvrig både effekt og lyd.

Mye bredere
Skjermene er 4,5 centimeter bredere enn på originalen, og sideskjørtene fungerer som bindeledd mellom skjermbredderne og støtfangerne. Sideskjørtene har også integrerte lys, så du slipper å tråkke i søla på vei inn eller ut av bilen. Alle stylingsett-delene er for øvrig laget i karbonfiber.

Interiøret er fullstendig omtrukket hos Ardens egen salmakeravdeling - de trekker om bilen i det materialet og den fargen du selv ønsker. De sier selv at de tar i mot alle utfordringer med stor takk, og at ingen ønsker er for små eller for store til at de vil fikse det.

Alt du ønsker
Med en herlig blanding av skinn, alcantara, karbonfiber, treverk og aluminium i forskjellige farger får du virkelig et interiør som står ut fra mengden. Arden sier også at de vil tilfredsstille alle dine ønsker hva ekstra utstyr for komfort og underholdning angår; fra store multimedieanlegg til ting som champagnekjøler og massasje i setene.

Arden finner du på www.arden.de.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning