Rally på den moderne måten

I USA har rallysporten et mer moderne og trendy image enn i Europa. Årsaken er at rally er en av grenene i X-Games.

Dette hoppet var det store samtaleemnet på X-Games. Foto: Subaru USA
Dette hoppet var det store samtaleemnet på X-Games. Foto: Subaru USA
Publisert Oppdatert

Årets X-Games, ekstremsportens egen olympiade, har akkurat gått av stabelen i Los Angeles og David Beckhams nye hjemmearena, Home Depot Center, var for tiden bygget om til en heftig fartsetappe for rally.

Den store internasjonale stjernen, Colin McRae, rullet som i fjor, mens fjorårsvinner og X-Games-legende (takket være sine prestasjoner på motorsykkel), Travis Pastrana, ikke nådde helt opp denne gangen.

Seieren gikk til Tanner Foust, som vanligvis jobber som stuntsjåfør i Hollywood. På annenplass kom Ken Block, som er en av eierne av det kjente skomerket DC Shoes. Block er også kjent for å foreta noen av de høyeste og lengste hoppene som har blitt gjort med rallybiler noen gang.

Også NASCAR-føreren Boris Said var med i løpet, men han nådde ikke helt opp i konkurransen.

Enormt hopp
Det store samtaleemnet i Los Angeles var det enorme hoppet inne på stadion som kunne skremme hvem som helst.

- Bommer du på et hopp på en vanlig fartsetappe lander du bare litt tidlig. Bommer du her så er det gjort, sa Colin McRae før han skulle kjøre.

Mer: Nordmann til X-Games?
Mer: Rallysportens nye superstjerne
Mer: Kan ha funnet Petters feil

Det gikk imidlertid overraskende bra med hoppet og akkurat som debutåret i fjor ble rally en kjempesuksess i X-Games. Det er heller ingen tvil om at rallysporten har et helt annet image i USA enn i resten av verden. Mens rally i Norge til stadighet blir stemplet som litt "harry" er sporten altså med i det gode ekstremsportselskapet over dammen. De tre bestes sponsorer var alle sponset av energidrikker.

Foust var sponset av "Rock Star", Block av "Monster Energy" og Pastrana av "Red Bull". Colin McRae var sponset av klesmerket "No Fear".

Noe for Ekstremsportveko?
Kanskje ekstremsportalternativet er veien å gå for å gjøre rallysporten mer trendy i Europa også? Men det spørs vel hva arrangørene av for eksempel Ekstremsportveko i Voss vil mene om å få rally på programmet?

Ellers så undrer vi oss stadig over at Subaru ikke lar Travis Pastrana kjøre en av sine WRC-biler i VM. Amerikaneren er superstjerne i USA og kunne ha vært et PR-scoop av de sjeldne for rallysporten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning