Står på pengene:

NORDMANN TIL X-GAMES?

Innbydelsen til å delta i X-games er svært fristende for Ailo Gaup, men det er sponsorkronene som avgjør om Freestyle Motocross-kjøreren reiser over dammen.

Publisert Oppdatert
img

Ailo Gaup i aksjon i Wien tidligere i år.

- Et gjennombrudd, og veldig positivt for min karriere, sier Ailo Gaup til Vi Menn Online om innbydelsen fra selveste X-games i USA. Sammen med tyskeren Sebastian Wolter er Gaup invitert til å representere Europa i lagkonkurransen som finner sted i San Antonio 17. mai-helgen.

 

- Det kommer lag fra USA, Canada, Latin-Amerika, Australia, Japan og Europa, forteller Gaup.

 

Hvis Gaup bestemmer seg for å dra, kan han også kvalifisere seg for det individuelle X-games som arrangeres i Los Angeles i august.

 

- Men det står på sponsorpengene og om jeg rekker å organisere alt sammen på så kort tid. X-games er så populært at arrangørene har bestemt at ingen deltakere skal få startpenger, forklarer Gaup.

Større enn OL

X-games er størst i verden innen ekstremsport og i USA vies disse arrangementene større oppmerksomhet enn OL.

 

Ailo Gaup er Norges beste i Freestyle Motocross (FMX). Han vant nylig et stort stevne i Wien, hvor landsmannen Øystein Kjørstad ble nummer to. Begge disse blir å se i Hemsedal i dag, på den årlige avslutningen i skianlegget. Søndag er gutta på plass på Bjerkebanen i Oslo Open.

 

img

Ailo Gaup (til venstre) vant i Wien

foran  Øystein Kjørstad.

- Men det er først neste helg vi sparker i gang sesongen på ordentlig, med Kongsberg FMX Jam lørdag 10. mai, sier Kjell Amundsen fra Crossover AS.

 

Videre fortsetter sesongen med stevner i Åmot (12. juni), Stryn (29. juni) og NM-finalen i Oslo 11. oktober.

 

 

LES OGSÅ:

- Ekstrem motorsykkel-moro

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning