Rallysportens nye superstjerne

I Norge er han i skyggen av Petter Solberg, men amerikanske Travis Pastrana kan bli rallysportens nye superstjerne.

Travis Pastrana kan bli rallysportens nye superstjerne. (Foto: Sutton)
Travis Pastrana kan bli rallysportens nye superstjerne. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Se bildene - Travis Pastrana

Internasjonal rallysport trenger en superstjerne for at sporten skal bli enda større over hele verden. Selv om franske Sébastien Loeb har vært overlegen de siste årene er han ikke i nærheten av å ha den superstjerne-statusen som for eksempel Formel 1-føreren Michael Schumacher hadde. Heller ikke vår egen Petter Solberg har blitt den internasjonale superstjernen som noen håpet og trodde han skulle bli for noen år siden, og kanskje er det fortsatt Colin McRae som er verdens mest kjente rallyfører - mest på grunn av sitt Playstation-spill.

Satser mer på rally
Nå kan ting forandre seg med amerikanske Travis Pastrana. Pastrana er allerede en A-kjendis i USA og mange andre deler av verden ettersom han er verdens beste i Freestyle Motocross - med uttallige seirer i X-Games.

Pastrana kjører fortsatt FMX, men satser mer og mer på rally. I fjor vant han det amerikanske rallymesterskapet i tillegg til løpet som inngikk i X-Games, hvor han slo Colin McRae. I år kjører Pastrana flere av VM-rundene i rally i Production-klassen (gruppe N). Der deltar han med en Subaru, men kjører altså ikke i samme klasse som Petter Solberg og de andre.

- Gi pastrana sjansen
- Hadde jeg vært teamsjef i Subaru ville jeg ha gitt Pastrana sjansen i en WRC-bil og latt han lære seg gamet. Det ville ha gitt enormt med PR for Subaru. Spesielt i USA, men også i andre deler av verden, sier NRKs rallykommentator Arild Andersen til Vi Menn.

23-åringen er på ingen måte ukjent med bilsport. I tillegg til sin rallykarriere har han også kjørt to løp som gjestefører i Porsche Supercup på bane, og han har deltatt i Race of Champions for USA. I 2005 kjørte han sammen med en annen superstjerne - NASCAR-føreren Jeff Gordon.

Noen mener Travis Pastrana er en av verdens beste idrettsutøvere uansett gren. I FMX har han stadig brutt nye grenser, mens han også har vunnet store løp i vanlig motocross, supermotard og terrengsykling.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning