Ny sportsbil fra Lexus

Den ble første gang vist i 2005, og nærmer seg produksjon. I år viste Lexus en tilnærmet produksjonsklar Lexus LF-A sportsbil.

Publisert Oppdatert

SE BILEN HER
SE ALLE DETROIT-NYHETENE

Lexus kan fortelle at da LF-A ble vist for første gang i 2005, så var den ikke bestemt for produksjon. I år, to år etter, så forteller de at den er så godt som garantert ut på markedet, og fra informasjon vi har, så kan vi fortelle at det vil skje i 2009.

LF-A er skapt ut fra en designtanke som Lexus kaller L-finesse. Designen er gjort i deres designsenter i California. Målet med LF-A har hele tiden vært å skape en sportsbil som nærmer seg farlig en supersportsbil. I motorrommet sitter det en V10-maskin som skal jobbe på høyt turtall, noe vi kjenner igjen fra Toytota T-Sport bilene også. Dersom de klarer å gi LF-A den samme "ass-kicking" følelsen som T-Sport systemet gir, så er det bare å glede seg stort. Med en sådan 500 hesters galskap er det ingen grunn til å tro at det ikke skal bli bra, og tallene peker i samme retning. 0-100 km/t på 4,9 sekunder, og med en toppfart på 320 km/t bør dette holde for de fleste.

Vi vet jo ut fra det historiske at Toyota (som eier Lexus) har hatt både Supra og Celica i programmet. Vi klarer derfor ikke å la være å tenke samme retning nå. For samtidig som Lexus viser LF-A, så viser Toyota sin konspetbil FT-HS. Det er således ikke umulig at vi blir litt ført bak lyset, og villedet til å tro at FT-HS er den nye Supra'en, slik mange medier spekulerer i. Personlig tror jeg LF-A er den nye Supra, og at FT-HS er den nye Celica. Tiden vil vise, men navnet skjemmer ingen, for vi ser gjerne begge på markedet om et par års tid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning