Enda mer motor

Corvette får en midtlivsoppdatering. De utvendige endringene er ikke voldsomt store, men under panseret skjer det ting.

Setene har fått bedre sidestøtte, noe som også er en hyggelig oppgradering. Foto: General Motors
Setene har fått bedre sidestøtte, noe som også er en hyggelig oppgradering. Foto: General Motors Foto: GM
Publisert Oppdatert

Corvette: Se bildene her
Les mer: Jay Lenos superbil
Les mer: Corvette er tilbake

Det er tid for en ansiktsløftning av Corvette, og selv om vi venter i spenning på den kommende monstermodellen - som sies å få nærmere 700 hk - får også de litt snillere variantene hyggelige oppdateringer.

Tostegs eksos
Den 400 hk sterke LS2-motoren i standard-Corvette er byttet ut med en ny maskin, som har fått navnet LS3. Denne er i bunn og grunn den samme motoren som forgjengeren, men større boring gjør at volumet øker til 6,2 liter, og sammen med nye topper og en del annet er ytelsene økt til 430 hk og 586 Nm. Legg til et sportseksosanlegg med variable spjeld i endestussene, så øker effekten med ytterligere seks hestekrefter og seks Nm. Motoren klarer for øvrig 6600 o/min.

Spjeldene i eksosrørene styres av vakuum, og gir et tostegs eksosanlegg. Ved forsiktig gasspådrag er disse lukket og sørger for å holde lydnivået på et lavt nivå, men tråkker du på mer åpnes de og frigjør både lyd og krefter.

Grom topp
Samtidig forfines Z06-toppmodellen, som har den sju liter store LS7-motoren på 505 hk og 637 Nm. I en bil som veier lave 1421 kg, gir dette hyggelige prestasjoner: 0-96 km/t går unna på 3,7 sekunder - i første gir. Kvartmila går unna på 11,7 sekunder og 201 km/t, og toppfarten er målt til 318 km/t. Bilen har også en rekke oppgraderinger i forhold til standardmodellen, for å gjøre den mer sportslig og bedre egnet til banekjøring og racing.

Bedre - også på andre ting
I tillegg til mer motor, får neste årsmodell Corvette, som kommer i salg allerede nå, slik amerikanerne har for vane: bedre styrefølelse, kjappere automatgirskift om du velger den girkassa, bedre skiftemekanisme på den manuelle girkassa, nye felger, og en del ting for økt komfort og velvære.

Detaljer som nye felger, nøkkelløs inngang, mer støttende seter og et finere interiør med nye materialer og -farger er også på plass.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning