Corvette er tilbake

Chevrolet har varslet en kommende Corvette-toppmodell med ytelser og prestasjoner i supersportsbil-klassen. Se bildene av råskapen.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Publisert Oppdatert
Foto: Automedia
Foto: Automedia

Spionbilder: Chevrolet Corvette Stingray

Våre spionfotografer har kommet over denne spesielle Corvette´n under testing. Ved første øyekast ser den ut som en Corvette Z06, men det digre luftinntaket på panseret, lavere bakkeklaring og enda heftigere hjul avslører at dette er noe råere.

650 hestekrefter!
For ikke å snakke om lyden; våre fotografer kan rapportere at motorlyden bare kan være en kompressormatet V8. Det vi i så fall si den 6,2 liter store maskinen moderselskapet General Motors har snakket om en stund, og det ryktes om at den vil gi et sted rundt 650 brutale hestekrefter!

Navnet er foreløpig ikke klart. Første gang vi hørte om bilen, hadde den kodenavnet "Blue Devil" blant utviklingsteamet. Nå vurderes visstnok Corvette SS, Corvette Z07, eller til og med en gjenfødelse av det tradisjonsrike Stingray-etternavnet.

Lett og veldig kjapp
Uansett, grom-grom-Corvette´n vil ha store mengder karbonfiber og plast i karosseriet, og dermed blir den enda lettere enn en "vanlig" Z06. 0-100-sprinten bør gå unna i underkant av 3,5 sekunder.

Bilen skal bygges hos General Motors´ Performace Center i Michigan, og det antas at de har kapasitet til å bygge mellom 1500 og 2000 motorer i året. Stingray, som vi velger å kalle den, kommer på markedet i første del av 2008, så det er bare å begynne å spare. Det antas nemlig at basisprisen vil bli 800 000 kroner, pluss norske avgifter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning