- Elendig

Reanults teamsjef var ikke nådig etter Heikki Kovalainens Formel 1-debut. - Den var elendig, tordnet Flavio Briatore.

Finske Kovalainen bør skjerpe seg i Malaysia. Foto: Sutton
Finske Kovalainen bør skjerpe seg i Malaysia. Foto: Sutton
Publisert Oppdatert
Heikki Kovalainen var mye utenfor banen i Australia. Foto: Sutton
Heikki Kovalainen var mye utenfor banen i Australia. Foto: Sutton

Mer: Tenker miljø
Mer: Formel 1 for Andretti

Mange har forventet seg mye av finske Heikki Kovalainen. 26-åringen blir sett på som et talent utenom det vanlige, og i år har han endelig fått sjansen i Formel 1. Men debuten i Australia gikk alt annet enn bra. Kovalainen kjørte dårlig på kvalifiseringen og måtte starte langt bak i løpet. I løpet var han til tider mer utenfor enn på banen, og klarte ikke å ta poeng - til tross for at han kjører en Renault som er en av de beste bilene.

- Trenger ikke forsvare noen
- Heikkis innsats? Jeg tror alle så på TV i dag at den vår dårlig, og jeg trenger ikke å forsvare noen. Innsatsen var elendig. Hva annet kan jeg si? Om jeg sier noe annet er jeg en komplett idiot. Det var ikke bra, men når man starter sånn bør man ikke ha problemer med å forbedre seg, sa Kovalainens sjef etter løpet.

Det neste F1-løpet går på Sepang-banen utenfor Kuala Lumpur i Malaysia i påskehelgen. Der bør Heikki Kovalainen gjøre en bedre innsats enn i Australia. Og Briatore forventer resultater:

- Vi vet at Heikki er god. Resultatene vil komme.

Nummer to i GP2
Kovalainen startet sin karriere i gokart, og reiste som så mange andre til Storbritannia for å kjøre formelbil. Da han kjørte Formel Renault for Fortec-teamet kom han i kontakt med Flavio Briatore, og ble en offisiell juniorfører for Renault. Dermed var det Renault som betalte resten av karrieren, og høydepunktet før F1-karrieren var andreplassen i GP2-mesterskapet i 2005. Nico Rosberg vant, mens Scott Speed ble nummer tre, og alle disse er nå i Formel 1.

I fjor var Kovalainen kun testfører i Renault, mens han har fått sjansen som andrefører ved siden av Giancarlo Fisichella i år. Kovalainen er den åttende F1-føreren fra Finland.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning