Formel 1 for Andretti

Onsdag hadde Marco Andretti sin andre F1-test på like mange måneder. Vi Menns Atle Gulbrandsen tror hans gamle konkurrent kjører Formel 1 allerede til neste år.

Atle Gulbrandsen i ledelse i Formula Dodge på Daytona i Florida mars 2004. Bak kommer Marco Andretti og John Michael Edwards. Foto: Egil Nordlien
Atle Gulbrandsen i ledelse i Formula Dodge på Daytona i Florida mars 2004. Bak kommer Marco Andretti og John Michael Edwards. Foto: Egil Nordlien Foto: Nordlien, Egil
Publisert Oppdatert

Marco Andretti er det heteste navnet blant F1-teamene om dagen. 19-åringen fra USA er ikke bare talentfull. Han kommer også fra den mest kjente motorsportfamilien i hele verden.

Bestefar Mario blir sett på som en av tidenes største racerførere og han ble verdensmester i Formel 1 i 1978. Pappa Michael hadde en dårlig sesong i Formel 1 i 1993, men har gjort det sterkt i amerikansk racing. Nå er det Marcos tur som i fjor ble den beste nykommeren i Indy Car etter å ha imponert med seier i Sonoma og en andreplass i Indianapolis 500.

Bestefar ønsker Formel 1
Rett før jul hadde han sin første F1-test, og han imponerte Honda-teamet så mye at han ble invitert til en ny test på spanske Jerez denne uken. De fleste tror Marco kommer til å kjøre Formel 1 for Honda i 2008.

Det er en vesentlig forskjell på testen på onsdag og den før jul. Før jul var det kun pappa Michael som var på plass sammen med Marco. På onsdagens test, derimot, var også bestefar Mario tilstede. Og det er en kjent sak av Mario helst vil at Marco skal kjøre F1, mens pappa Michael heller mer mot at sønnen skal fortsette i amerikanske Indy Car.

Konkurrert mot Atle
Jeg var så heldig å få konkurrere mot Marco Andretti i Formula Dodge Southern Series i 2004. Den gang var Marco bare 17 år gammel, men han vant mesterskapet, mens jeg ble nummer fire totalt.

Jeg må innrømme at Marco var et hakk bedre enn oss andre. Han hadde sine dårlige dager, han også, og jeg er stolt av bildet jeg har på veggen hjemme hvor jeg ligger foran ham på Daytona, men jeg skal innrømme at han jevnt over var raskere enn meg.

Det er ikke til å stikke under en stol at han allerede i 2004 hadde god hjelp av sitt kjente navn og gode økonomi, men at han er god nok for Formel 1 er jeg ikke i tvil om.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning