Eksosrype er Indy-favoritt

I skyggen av helgens Monaco Grand Prix i Formel 1 arrangeres et annet av verdens mest kjente billøp. I Indianapolis 500 kan vakre Danica Patrick nå helt til topps.

Danica Patrick kan vinne Indianapolis 500 til helgen. Foto: Sutton
Danica Patrick kan vinne Indianapolis 500 til helgen. Foto: Sutton
Publisert Oppdatert
Danica Patrick. Foto: Sutton
Danica Patrick. Foto: Sutton

Mer: Nykommer kan vinne F1

Det sies gjerne at de tre største billøpene i verden er 24 timersløpet på Le Mans, Monaco Grand Prix i Formel 1 og Indy Car-løpet Indianapolis 500. To av løpene går på søndag, og selv om løpet i Monaco får mest oppmerksomhet i Europa er det Indy Car-løpet som får mest oppmerksomhet i USA.

Interessen for Indy Car har stupt i USA de siste årene på samme tid som interessen fra NASCAR har eksplodert. Men Indianapolis 500 er fortsatt et av verdens største idrettsarrangement med 400 000 tilskuere og flere millioner TV-seere i USA.

Kvinnelig seier?
En av favorittene til seieren er Danica Patrick. Patrick har allerede blitt en superstjerne i USA takket være sitt vakre ytre, men hun har ennå ikke vunnet et løp i Indy Car. Nå satser hun på seier i helgen.

Mer: Best i depotet
Mer: Fantastisk F1-feiring

- Det finnes ikke en fører i hele verden som ikke vil vinne dette løpet. Det er verdens største billøp og alle husker hvem som har vunnet her, sier Patrick til Autosport.

Amerikaneren er en av tre jenter i årets løp, men verken landskvinnen Sarah Fisher eller Milka Duno fra Venezuela har vinnersjanser. Det har imidlertid Patrick.

- Hun starter i åttende startposisjon, og gir vi henne en bra bil kan hun absolutt vinne, sier teamsjefen Michael Andretti.

Andretti og Unser
Andretti har egentlig gitt seg, men kjører selv Indianapolis 500 til helgen. Han klarte nemlig aldri å vinne løpet da han selv var aktiv. Hans far, Mario, vant løpet bare en gang, selv om han lå an til å vinne flere ganger. Og sønnen, Marco, tapte løpet med en halvmeter i fjor, så far og sønn Andretti håper å bryte familiens forbannelse i dette løpet - men det betyr at de må ødelegge for Danica Patrick, som kjører i det samme teamet. For øvrig kjører også John Andretti løpet. John kjører vanligvis NASCAR og er søskenbarnet til Michael.

Ellers er briten Dan Wheldon en av favorittene, sammen med fjorårsvinner Sam Hornish Jr. og Helio Castroneves, som har pole position. En kuriositet er at legende Al Unser Jr. også gjør comeback i likhet med Michael Andretti. Moro er det også at AJ Foyt den andre, stiller til start, så det mangler ikke akkurat på kjente navn i startfeltet på 33 førere fra 10 nasjoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning