Best i depotet

Formel 1-sirkuset har kommet til Europa, og igjen viser teamene frem sine mobile slott som de har i depotet. Vi har bildene.

Kontoret til F1-bossen Bernie Ecclestone. (Foto: Sutton)
Kontoret til F1-bossen Bernie Ecclestone. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Det er mye utstyr som skal fraktes til hvert Formel 1-løp, og det er ikke uvanlig at hvert team har mer enn 10 semitrailere med utstyr. Tre til fire av disse trailerne står inne i depotet, mens resten må stå på en parkeringsplass utenfor banen. Og selv om en semitrailer du ser langs E6 gjerne ikke forbindes med noe vakkert, er semitrailerne i Formel 1 vakre å se på. De er gjerne splitter nye foran hver sesong, de har tøffe skjørt, kromma felger og er alltid rene og tøft dekorert. De fleste kan også heves i to etasjer.

Se bildene: Motorhomes i F1

Mobile "slott"
I tillegg til alle semitrailerne setter F1-teamene opp noen mobile "slott" i depotet. Disse slottene tar også utgangspunkt i semitrailere, men det er ikke lett å se når de er ferdig satt opp inne i paddocken. Inne i disse "slottene" finner man restauranter, kontorer, oppholdsrom for sjåførene, møterom og store kjøkken.

Mer: Se bildene fra Rally Norway
Mer: Se bildene fra Daytona
Mer: Se bildene fra MotoGP

Ferrari vant i år
I år var det Spania som fikk æren av å åpne den europeiske Formel 1-sesongen, og denne gangen var det Ferrari som fikk mest oppmerksomhet for sitt nye mobile slott. Fra før har det vært McLaren som har vært kongene i depotet med sitt slott som i sin tid kostet rundt 100 millioner kroner.

Før i tiden holdt det med en toetasjes buss med tilhørende telt, men dette er ikke tøft nok lenger. Nå ser man at selv de minste teamene har flotte og dyre mobile slott i depotet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning