Nykommer kan vinne

Til helgen er det klart for årets viktigste Formel 1-løp, og flere eksperter tror nykommeren Lewis Hamilton kan vinne i Monaco.

Lewis Hamilton selger kjerra si på nettet.  Foto: Sutton
Lewis Hamilton selger kjerra si på nettet. Foto: Sutton
Publisert Oppdatert
Formel 1 i Monaco. Foto: Sutton
Formel 1 i Monaco. Foto: Sutton

Britiske Lewis Hamilton har sjokkert de Formel 1-interesserte og leder VM sammenlagt etter fire løp. Så bra har ingen nykommere gjort det i Formel 1 tidligere. Hamilton har vært på pallen i alle løpene så langt i år, men han har enda ikke vunnet. Kanskje den første seieren kommer til helgen?

Mer: Best i depotet
Mer: Fantastisk F1-feiring

- Jeg tror vi blir sterke til helgen, og jeg ser frem til løpet. Jeg satser på seier i Monaco, sier Hamilton til ABC Sports.

Demper forventningene
Motorsportsjefen i Mercedes-Benz, Norbert Haug, prøver imidlertid å dempe forventningene.

- Jeg håper det ikke er så lenge til han vinner et løp, men det vil være feil å forvente en seier i Monaco. Han har allerede blitt nummer to i tre løp på rad og sprengt alles forventninger, sier Haug.

Den nye superstjernen
Skulle Hamilton vinne i Monaco vil det skape overskrifter verden over. Briten er i ferd med å bli Formel 1-sportens nye superstjerne. Ikke bare er han rask, han er også den første svarte F1-føreren noensinne. Og som ikke det er nok ser han bra ut og er mer utadvendt enn de fleste førerne til start.

Lewis Hamilton har vunnet i Monaco tidligere. Han vant GP2-løpet der i fjor, og er kjent for å være veldig rask på gatebaner. Men regn med at også teamkamerat Fernando Alonso, samt Ferrari-førerne Felipe Massa og Kimi Räikkönen også vil kjempe om seieren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning