Den nye Rossi

Den tidligere umulige Valentino Rossi har møtt sin overmann i roadracing. 22 år gamle Casey Stoner fra Australia kjører rett og slett fra alle sammen i MotoGP om dagen.

Casey Stoner leder MotoGP overlegent etter halvkjørt sesong. (Foto: Sutton)
Casey Stoner leder MotoGP overlegent etter halvkjørt sesong. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Italienske Valentino Rossi har vært overlegen i verdensmesterskapet i roadracing, MotoGP, de siste årene. Riktignok vant Nicky Hayden fra USA VM i fjor, men Rossi fulgte han til døra og i år har ikke Hayden hengt med.

MER: TØFFERE ENN FORMEL 1
MER: BILDENE FRA MOTOGP I QUATAR

Det har imidlertid Casey Stoner. 22-åringen som debuterte i den største klassen så sent som i 2006. I årets sesong har han vunnet seks løp og han vant også søndagens Red Bull US Grand Prix på Laguna Seca-banen i California. Og som så ofte før denne sesongen var han overlegen.

-I de siste løpene har jeg ikke hatt en god selvtillit, men jeg har likevel vært raskest. Merkelig, har Stoner uttalt.

I fotsporene til Mick Doohan
Australieren seiler opp som den nye store føreren i MotoGP. Australia hadde for noen år siden verdens beste roadracer i Mick Doohan, som vant den største klassen fem år på rad, men det var før Valentino Rossi slo til for fullt.

Mange trodde det ville være umulig å slå Rossi, men Stoner er en kald fisk som ikke lar seg skremme av den enorme CV-en til italieneren - Rossi vant MotoGP fem år på rad, men som likevel regnes som en større utøver enn Doohan.

Litt på samme måte som Lewis Hamilton i Formel 1, som ser ut til å ta over som den store stjerna etter Michael Schumacher. Nå har riktignok Fernando Alonso vunnet de to siste årene i Formel 1, men han kan kanskje sammenliknes litt med Nicky Hayden&

Gift med en fan
Stoner startet med motorsykkel på grusbane da han var ni år gammel. I Australia var aldersgrensen for roadracing 16 år, så da Stoner fylte 14 flyttet hele familien til England så han kunne begynne tidligere.

Han ble britisk mester i 125 ccm, og debuterte i VM i 250 ccm i 2002. Men han har ikke blitt verdensmester i de mindre klassene.

Men han har giftet seg med en fan, som spurte om å få autografen hans på magen under et løp i 2003. Fire år senere var de gift.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning