Tøffere enn Formel 1

MotoGP, hvor de tøffeste guttene på to hjul konkurrerer har det meste som Formel 1 mangler. Likevel er Formel 1 mye større.

Publisert Oppdatert

LES MER: EKSTREM PORSCHE
LES MER: CORVETTE ER TILBAKE

Årets MotoGP er akkurat over og Nicky Hayden tok sin første VM-tittel. Den store stjernen Valentino Rossi ledet foran det siste løpet i spanske Valencia, men han veltet, og tittelen gikk til den amerikanske Honda-føreren.

Samtidig var det Troy Bayliss som vant finaleløpet - det til tross for at australske Bayliss egentlig deltar i Superbike, men bare gjorde et innhopp i MotoGP for å erstatte skadede Sete Gibernau.

MotoGP har med andre ord det meste som Formel 1 mangler. Tenk om en fører fra for eksempel Indy Car hadde gjort en gjesteopptreden i Formel 1 - og vunnet.

Men det er ikke bare spennende gjesteopptredener som mangler i Formel 1. I MotoGP er hvert eneste løp spekket med spenning, forbikjøringer, sladding og tett fighting fra start til mål. Akkurat det F1-bossene har innrømmet at mangler i deres sport.

Dessuten har MotoGP TV-sendinger som kan gjøre de fleste F1-fans misunnelige. Bedre produksjoner, bedre TV-intervjuer og ikke minst reportasjer om hva som skjer bak kullissene er bare noe av det MotoGP-fansen kan kose seg med. F1-seerne er glade hvis du får se sin favorittfører si noen innholdløse setninger på en godt regissert pressekonferanse.

Amerikanere i toppen
MotoGP har også amerikanere i toppen, noe F1-bossen Bernie Ecclestone har ønsket seg i mange år. I år var fire av 10 beste i mesterskapet amerikanere. Nicky Hayden vant, mens Kenny Roberts Jr. ble nummer seks, Colin Edwards nummer sju og John Hopkins nummer sju.

Amerikanere i toppen er viktig for å få medieinteresse i verdens største kommersielle marked. Dessverre ser det ikke ut som Nicky Hayden har fått mye oppmerksomhet i hjemlandet etter sin første VM-seier.

Får ikke den oppmerksomheten de fortjener
Vi var på de største amerikanske nettsidene søndag kveld, og ikke en eneste en nevnte Nicky Hayden på sin sportssider. Der var det som vanlig NFL, NBA, Baseball og Nascar som fikk oppmerksomhet. At USA hadde fått en verdensmester i roadracing så det ikke ut som de hadde fått med seg.

Heller ikke i Norge har Haydens VM-seier fått særlig oppmerksomhet. Fernando Alonsos VM-seier i Formel 1 en uke tidligere fikk mye mer oppmerksomhet både i Norge og resten av verden.

Synd, for MotoGP står for noe av den beste underholdningen i internasjonal motorsport.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning