Se bildene fra Daytona

Det var ikke bare Rally Norway som ble kjørt i helgen som var. I Daytona gikk USAs største billøp - og vi har bildene.

Kurt Busch er inne til et hektisk pit-stop etter at solen har gått ned. (Foto: Sutton)
Kurt Busch er inne til et hektisk pit-stop etter at solen har gått ned. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

To steder i verden fikk oppmerksomhet fra de motorsportsinteresserte sist helg; Hamar i Norge og Daytona Beach i Florida.

DAYTONA 500: SE BILDENE

Daytona 500 ble kjørt sist søndag og dette er nå USAs største billøp målt i presse- og publikumsinteresse - og har således passert IndyCar-løpet Indianapolis 500.

Daytona 500 er åpningsløpet i NASCAR Nextel Cup, og det er jo litt rart at sesongen starter med årets høydepunkt, men slik er det altså i NASCAR. Den spesielle amerikanske motorsporten har blitt den nest mest sette TV-Sporten i USA etter NFL (amerikansk fotball) og mer enn 200 000 mennesker var på plass da de 48 bilene startet løpet søndag.

De første 100 av de 200 rundene gikk rolig for seg, men så brøt kaoset ut. Krasjer, dramatiske pit-stopp og en foto-finish er akkurat slik Nascar skal være. Kevin Harvick vant til slutt foran Mark Martin og Jeff Burton. Det var knyttet stor spenning til den tidligere F1-føreren Juan Pablo Montoya, men han ble bare nummer nitten. Enda dårligere gikk det for Toyota, som debuterte i Nextel Cup. Bestemann i Toyota ble Dale Jarret på 22. plass.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning