Åpent i 332 km/t

Mercedes-Benz har kappet taket av SLR McLaren, og resultatet er en 626-hesters cab som gjør 332 km/t.

Det skal gå fint an å holde en samtale i gang i 200 km/t  med taket nede.
Det skal gå fint an å holde en samtale i gang i 200 km/t med taket nede.
Publisert Oppdatert

Åpen SLR McLaren - Se bildene her
Les mer: C på Carlsson-vis

Ryktene har gått lenge om at Mercedes-Benz skulle lansere en åpen variant av toppmodellen SLR McLaren. Supersportsbilen er jo en heftig og særdeles kjørbar sak, med kompressormatet V8 på 626 hk og ekstreme fartsressurser. Samtidig er den en komfortabel og forholdsvis lettkjørt bil, og dette hevder produsenten å ha videreført i den åpne varianten.

- Like kjørbar og like rask
Den karbonfiberkledde SLR McLaren Roadster har fått ytterligere forsterkninger i forhold til coupéen, for å få den så vridningsstiv som mulig. Det har også gitt fordeler hva kollisjonssikkerhet angår, samtidig som vekten er holdt på et lavt nivå. Stofftaket - som er tilgjengelig i tre farger - legges ned ved å løsne et håndtak ved frontruta, og legges ned med et knappetrykk.

Prosessen tar under ti sekunder, og taket legges pent ned bak setene og dekkes av aluminiumsbiten fremst på taket. Mercedes-Benz sier at ikke noe av kjøregleden har gått tapt i forhold til coupéen, og at prestasjonene er så godt som like hårete som før. 0-100 går unna på 3,8 sekunder, og toppfarten er 332 km/t.

Luftig snakk i 200 km/t
Produsenten har lagt stor vekt på at bilen skal være så aerodynamisk riktig som mulig. Bilen er stabil i høy fart, og minimerer også vindsus. Det skal også gå an å føre en samtale i 200 km/t - mens taket er nede.

Sikkerheten skal også være ivaretatt. Forsterkninger av karosseriet er nevnt, og i tillegg har bilen fått stålforsterkede A-stolper og to fastmonterte veltebøyler. Standardutstyrspakken er naturligvis høy, det samme blir prisen når bilen kommer i september.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning