Range Rover Evoque

160 nordmenn bestilte denne bilen - uten å vite prisen

Pangstart for Range Rover Evoque.

Publisert Oppdatert

I dag presenterte Land Rover Norge sin etterlengtede Range Rover Evoque for pressen.

Salgsdirektør Rune Pedersen kan skryte av 250 inngåtte kontrakter én måned før bilen er tilgjengelig hos de norske forhandlerne.

Enda mer oppsiktsvekkende er det kanskje at 160 av disse kontraktene ble undertegnet før spesifikasjoner og priser var klare.

- Mange av disse kundene har valgt godt utstyrte modeller som havner rundt 800.000 kroner, forteller Pedersen.

Les Top Gears test av Range Rover Evoque her

Norge størst i Norden

320 utgaver av Range Rover Evoque vil bli levert til det norske markedet i 2011. Til sammenligning leveres 300 biler til Sverige, mens Danmark kun får 100 biler.

- Bilen treffer norske avgiftsnivåer veldig godt, forklarer adminstrerende direktør Per H. Temmesen ved British Car Import A/S i Danmark, som står for import av Range Rover til hele Norden.

Land Rover Norge anslo tidligere en startpris på 550 000 kroner for Evoque, men nå viser det seg at den rimeligste varianten med forhjulstrekk vil koste fra 450 000 kroner. Den blir tilgjengelig først i januar, mens 4x4-versjonene kommer i butikken i oktober.

- Femdørsutgaven av Range Rover Evoque kommer til å begynne på 449 900 kroner, og coupéen på 459.900 kroner, opplyser Pedersen.

Tre modeller

Evoque kan fås i utstyrsversjonene Pure, Dynamic og Prestige. Av disse er det så langt bestilt flest av den sportslige varianten Dynamic. Motorprogrammet er det samme for femdørsmodellen som for coupémodellen.

Man kan velge mellom to 2,2-liters turbodieselmotorer på henholdsvis 150 eller 190 HK, samt en bensinmotor på 240 HK. CO2-utslippet skal ligge rett under 135 g/km. Med baksetet nedfelt har Evoque et bagasjerom på 1445 liter.

Les også:

Blir Evoque for dyr? Her er de tre beste folke-SUV-ene

Så deilig, så dyrt, så dumt

Her finner du alle Land Rover-modellene vi har testet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning