Vårens viktigste båter

Vårens heteste båter

De 10 heteste båtnyhetene, fra liten til stor.

Publisert Oppdatert

Her har vi samlet en god knippe aktuelle båtnyheter (se listen under saken), i flere populære klasser, for deg som vurderer ny båt denne sesongen, enten det er snakk om den første båten eller du skal oppgradere.

Blant de 10 mest aktuelle båtene er det for øyeblikket Askeladden C61 Center Console/Bow Rider som troner øverst i klassen for meget smarte skjærgårdsjeeper. Her finner vi også Nordkapps nye og linjelekre Noblesse 790, sammen med Capelli 20.5.

Askeladden bygger her videre på C-serien, men med et nokså nytt skrog på plass (les hele testen under).

Vårens sprekeste hardtopp går under navnet Yamarin 63 HT, mens AMT stiller med bowrideren AMT 230  BR. Denne bowrideren er bygget på deres DC-skrog, og blir dermed også den største bowrideren i flåten deres.

Ifølge importøren Kellox skal bowrideren kunne rigges med opp til 250 hester og ha plass til åtte personer om bord. Videre legges det opp til en toppfart på rundt 50 knop.

I klassen for meget gromme og raske båter er det først og fremst XO 250 Open og Buster M5 du skal kikke litte nærmere på denne våren. Buster M5 har vi prøvekjørt.

XO-en blir en 25-foter som skal sette ny standard innen daycruisere. Nå er det finske verftet klar med en finslepen utgave av XO 240, som har blitt til XO 250. Målet er også krystallklart: XO 250 skal være en premium-båt av beste klasse.

Buster  har att for seg flaggskipet Magnum, som i denne versjonen blir Magnum M5. Med 350 hestekrefter fra Yamaha topp den rundt 57 knop. Ellers en fornuftig båt.

Når det det gjelder storbåtnyetene er det Nimbus 305 Coupe, Marex 375 og Bavaria 360 Open du skal se nærmere på denne våren. Dette er moderne turbåter med mange finesser.

PRØVEKJØRT: Vi har prøvekjørt Askeladdens store nyhet. FOTO: Terje Bjørnsen
PRØVEKJØRT: Vi har prøvekjørt Askeladdens store nyhet. FOTO: Terje Bjørnsen

Nimbusen stiller med helt nytt skrog, og skal kunne by på en toppfart på rundt 22 knop. Dette skal være en familiebåt, og med god plass under tak.

30-foteren stiller med styrehuset mot babord, og dermed blir det god plass rundt hytta.

Marex 375 fokuserer sterkt på god plass over dekk, med gode sittegrupper å vise til.

Er du klar for å sette seil denne våren, kan vi kort nevne Jeanneaus Sun Odyssey 349 og Bavarias Cruiser 46 som viktige nykommere. Dette er solide turseilere med trygge egenskaper.

Vises på Lillestrøm

AMT: Bowrideren AMT 230 BR har premiere under båtmessa Sjøen for alle. FOTO: Terje Haugen
AMT: Bowrideren AMT 230 BR har premiere under båtmessa Sjøen for alle. FOTO: Terje Haugen

Det nærmer seg sesongstart for båtfolket, og tradisjonen tro braker det løst med en og annen båtmesse rundt om i landet også.

Mange av båtene nevnt her (og vist i videoen øverst) og på listen under får premieren sin på båtmessen «Sjøen for alle», som går av stabelen i dag på Lillestrøm. Messen arrangeres av båtbransjeforbundet Norboat.

NIMBUS: Nimbus 305 på messa i Lillestrøm. FOTO: Terje Haugen
NIMBUS: Nimbus 305 på messa i Lillestrøm. FOTO: Terje Haugen

– Totalt er det rundt 60 Norges- eller verdenspremierer her, opplyser prosjektleder for messen, Andreas Ljones om messen.

BAVARIA: Cruiser 46 er Bavarias nyeste seilbåt. FOTO: Terje Haugen
BAVARIA: Cruiser 46 er Bavarias nyeste seilbåt. FOTO: Terje Haugen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning