Telenor Maritim Radio

Skal gjøre båtlivet med VHF enklere

Folk med lisensiert VHF-radio skal nå få flere fordeler.

KRAV: Det er et internasjonalt krav at maritimt VHF-radioutstyr skal betjenes av personer som innehar sertifikat.
KRAV: Det er et internasjonalt krav at maritimt VHF-radioutstyr skal betjenes av personer som innehar sertifikat. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert
HJELP: Du kan få lesehjelp både på iPhone, iPod Touch, iPad og Android-telefoner, kommer det frem i en pressemelding fra Telenor.
HJELP: Du kan få lesehjelp både på iPhone, iPod Touch, iPad og Android-telefoner, kommer det frem i en pressemelding fra Telenor. Foto: Apple

I mars kommer Telenor Maritim med et nytt pensumhefte for SRC/VHF-sertifikat. Og du kan få lesehjelp både på iPhone, iPod Touch, iPad og Android-telefoner, kommer det frem i en pressemelding fra Telenor Maritim Radio.

- Telenor Maritim Radio videreutvikler sine produkter og tjenester for å gjøre båtlivet enklere for våre kunder. VHF-radio er viktig når man opplever små uforutsette uhell eller mer alvorlige ulykker, som havari, brann, grunnstøting, kantring, og trenger hurtig assistanse. Vi endrer derfor tilbudet til våre VHF-kunder, opplyser Erling Brækkan, leder for Skipsradio, Telenor Maritim Radio.

Bedre sikkerhet

Tilbudet SjøAssistanse ble nedlagt fra 31.desember 2010, men eksisterende kunder kan beholde sitt medlemskap ut avtaleperioden. For kunder som har eller tegner VHF-lisens, tilbyr Telenor nå i stedet flere fordeler som en del av grunnlisensen for VHF-radio. I tillegg er det mulig å utvide sikkerheten som ligger i radioen med en økonomisk sikkerhet gjennom Telenors Lisens Pluss-produkt. Lisensen gjelder hele året, og fordelene kan tas i bruk omgående.

Tilpasset pensum

Det er et internasjonalt krav at maritimt VHF-radioutstyr skal betjenes av personer som innehar et sertifikat som viser at vedkommende har de nødvendige kunnskaper til å bruke denne tjenesten.

- Telenor Maritim Radio utarbeider derfor nå nytt pensumhefte for VHF/SRC-sertifikat. Det nye heftet, som er en forbedring og oppdatering av dagens hefte, kommer for ordinært salg 4. april, men vi har en liten førpremiere på messen Sjøen for Alle denne uken, forteller Brækkan.

Kravene til kunnskap er uforandret i forhold til tidligere utgaver, men det nye heftet vil i større grad enn tidligere fokusere på de viktigste temaene for en VHF-bruker. Som følge av dette vil også eksamensoppgavene endres noe i forhold til dagens oppgaver. På våre hjemmesider finnes en oppdatert oversikt over aktuelle kursholdere over hele landet. Det vil legges ut informasjon på Maritim Radios hjemmesider når heftet er tilgjengelig for salg.

Lesehjelp fra Android og Apple

- Arbeidsheftet og Demoeksamen fra våre websider kan benyttes som lesehjelp og kontroll før eksamen. I tillegg er det mulig å teste seg selv på vår SRC/VHF Eksamens App som ligger på Apples App Store og Android Market, opplyser Erling Brækkan.

Testeksamenene er under oppdatering, men vil om kort tid fungere på iPhone, iPod Touch, iPad og Android-telefoner.

1. april 2006 erstattet det nye Short Range Certificate (SRC/VHF) det gamle VHF-sertifikatet for fritidsbåter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning