VHF

Ny mobilportal for sjøsikkerhet

Mradio.no skal bli den ny portalen for båtinteresserte.

Mradio
Mradio Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert
VHF EKSAMEN
VHF EKSAMEN Foto: Apple

Ifølge pressemeldingen fra Telenor har Telenor Maritim Radio, som blant annet har ansvar for nød- og sikkerhetskommunikasjonen til den norske redningstjenesten, vært gjennom en total fornyelse. Dette skal komme båtfolket til gode.

Både den grunnleggende infrastrukturen og tjenestene er fornyet og utvidet. Sommeren 2009 lanserte Maritim Radio satellittjenester for den "proffe" delen av markedet, og nå er Maritim Radio altså tilgjengelig for massemarkedet også via mobiltelefon og Mradio.no, som skal bli den ny portalen for båtinteresserte.

- Vi har en klar strategi i hele Maritim Radio om å gjøre våre tjenester mer tilgjengelige og brukervennlige. Vi har derfor satset på nyskapning og utvidelse av vårt tjenestetilbud i tillegg til forbedring av våre eksisterende tjenester og prosesser, forteller Erling Brækkan, leder for Skipsradio i Telenor Maritim Radio i pressemeldingen.

- I privatmarkedet var applikasjonen SRC prøveeksamen på App Store vårt første skritt, neste steg er mobilportalen, og senere kommer et nytt system som åpner for selvbetjening og økt service for våre kunder og samarbeidspartnere. Veien videre vil bestå i forbedring, videreutvikling av tjenester og integrasjon av IT- og mobilløsningen, får vi opplyst.

På mradio.no skal du kunne følge nyheter fra Telenor Maritim Radios hjemmesider, hente informasjon om tilgjengelige produkter, få oppdaterte værvarsler der du er, eller rett og slett bruke portalen som en startside for å lese nyheter, fotballresultater, laste ned spill eller søke nyttig informasjon om for eksempel flyruter og rutegående transport.

Ut over våren skal Telenor Maritim Radio legge til ytterligere tjenester for dem som ferdes på og nær sjøen. Portalen er i hovedsak ment som en nytteportal for båtfolket. Telenor vil derfor fokusere på å utvikle flere og bedre tjenester for dette segmentet.

Portalen er skreddersydd for alle mobiltelefoner med nettleser, samt iPod touch. Touchtelefoner og vanlige telefoner får noe ulikt brukergrensesnitt for best mulig brukeropplevelse. For å få tilgang til portalen kan man enten sende en sms med kodeord mradio til 2242, eller taste mradio.no i adressefeltet i webleseren på telefonen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen