Meguiars

Båtpleiemilder
Test

Båtpleiemilder Test Foto: Terje Haugen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Båtpleiemilder
Test

Båtpleiemilder Test Foto: Terje Haugen

Amerikanske Meguiars har et rikholdig utvalg av alt fra båtpleieprodukter til bilvoks, med Power Cut Compound som nyeste flaggskip innen båtpleie.

Vår aldrende 25-fots Saga-snekke fra 70-tallet ser sliten ut, med kraftig oksidering og falmet farge. Her finner vi fram en liten svamp og påfører for hånd, uten noen form for vask eller rubbing.

Middelet er tyktflytende nok til å holde seg på plass på "padden", og etter litt manuell jobbing kommer resultatet ganske fort:

En blank overflate hvor gelcoaten har fått igjen tilnærmet original farge. Jobben toppes med egen voks fra samme produsent.

Vi tester også et område med poleringsmaskin, uten at dette gir spesielt stor forskjell i annet enn tidsbruken. Tidsbruken per kvadratmeter tilsier dermed at vi gjør ferdig denne farkosten på under to timer. Det betyr tommelen opp for Mequiars.

Pris: Meguiars Power Cut Compound: 529 kroner/945 ml

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Det tar lengst tid å oppnå et godt resultat med Watskis firkløver, men oppgaven er helt klart overkommelig. Holmenkol har et helt batteri av produkter som delvis overlapper. Flaska med Sport Polish & Cleaner imponerte på alt fra et halvgammelt farget skrog, med relativt liten manuell innsats, til skitne fendere.

Det kan egentlig anvendes på alle glatte flater som gelcoat, plast, rustfritt stål, aluminium - malte så vel som lakkerte. Det blir dermed fotofinish med Meguiars Power Cut Compound, som uten tvil er et glimrende multiprodukt til skroget som det er lett å jobbe med. Vår gamle Saga fra 70-tallet fikk blank skrogside på et blunk, og det gjør utslaget.

Oppsummert er vårt inntrykk at de nye alt-i-ett-løsningene er et godt alternativ til de tradisjonelle separate løsningene, og det ser så langt ut til at de holder hva de lover.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning