Nimbus 335 Coupe

"Snublefri" familiebåt

Nimbus byr på 6 køyeplasser – og badeplattform, akterdekk og salong ligger på samme dekk.

Publisert Oppdatert

Tekniske data

Lengde: 10,27 m

Bredde: 3,20 m

Dyptgående: 1,05 m

Vekt: 4500 kg

Drivstofftank: 480 l

Vanntank: 190 l

Batterier: 6x12V, 75 Ah

Køyer: 4+2

CE-kategori: B

Motoralternativ: Volvo Penta D4, 225/260/300 hk

www.nimbus.se

Nimbus 335 Coupe blir lansert på den store Düsseldorf-utstillingen som avvikles i tiden 17.-25. januar. Aktuelle motorer er Volvo Pentas D4-serie på 225, 260 eller 300 hk. Mange av designløsningene fra den større 365 Coupe - som ble lansert sist høst - er også å finne i 335-modellen.

Mindre snubling

Nimbus fremhever selv at arealene for badeplattform, akterdekk og salong ligger på samme plan. Man slipper med andre ord snubletrinn, og det blir mer behagelig å bevege seg rundt i båten.

På førerplassen har man tydelig hatt fokus på funksjonalitet, og her finner man mørkere materialer som forhindrer reflekser i frontvinduet.

Alu-vindusrammene er borte

De nye modellene har et moderne formspråk med støpte hjørnestolper og en hel, buet frontrute. En viktig detalj er at tradisjonelle aluminiumsrammer i vinduene nå er historie. Vinduene limes etter moderne metoder og dette gir et stivere overbygg med et lavere støynivå.

I taket er det to skyveluker. Dette sikrer god ventilasjon og gir skipperen full oversikt selv under krevende forhold.

Les også:

Langtest av Aquador 32 C

Test av Askeladden Commuter 11

Test av Delta 34 Sidewalk

"Side-walk-layout"

Båten har en såkalt "side-walk-layout". Det betyr at overbygget er asymmetrisk med en fin gangsone på styrbord sidedekk. For ytterligere å lette tilgangen til sidedekket, er det en forholdsvis bred skyvedør i siden; dette gir en mer elegant utforming hvor skyvedøren blir en integrert del av designet.

Separate lugarer

Båten byr ellers på alt en moderne familiebåt skal ha: to separate sovelugarer med faste køyer for fire, stort toalettrom med separat dusjnisje, rommelig dekksalong med velutstyrt pantry og en komfortabel sittegruppe. Her kan man rigge til en ekstra dobbeltkøye og dette gir totalt mulighet for seks køyeplasser.

Mot akterdekket er det på beste "vestlandsvis" en stor skyvedør ut mot akterdekket og en integrert badeplattform er selvsagt på plass. Over akterdekket kan det enkelt monteres en akterkalesje.

Vakuuminjeksjon

Produksjonen foregår ved hjelp av vakuminjeksjon og dette gir minimalt med utslipp av gasser. Samtidig får man en jevnere kvalitet på laminatet, og at hele konstruksjonen blir lettere og stivere, er jo også et pluss.

Nimbus har hatt stor suksess med sine Coupe-modeller. Av forrige generasjon er det produsert over 3000 båter, og med mer moderne design og oppdatert interiør er det all grunn til å tro at den nye Coupe-serien vil finne sine kunder også i dagens marked.

Les også:

Test av Gulf Craft Ambassador 32

Alle våre båttester

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning