Gulf Craft Ambassador 32

Enkelt og rimelig

Vi har sett mer spennende båter i styrehusklassen, men tar du prisen med i beregningen, er det få som slår Gulf Craft.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Rimelig

+ Rommelig og praktisk

- Enkel finish og design

- Mangler stuverom

Styrehusbåter rundt 30 fot er i ferd med å bli volumvare i Norge, og det er derfor ingen tilfeldighet at flere og flere båtprodusenter henger seg på bølgen. I likhet med mange styrehusbåter i denne klassen, er Gulf Craft Ambassador en flott turbåt der fire personer lett kan tilbringe noen uker om bord. Med tak over hodet og en dieselmotor akter kan selv ikke en ruskete, norsk sommer spolere gleden.

Gulf Craft Ambassador er bygd i De forente arabiske emirater, og er naturligvis ikke i utgangspunktet beregnet på de mest arktiske forhold. At denne båten klarer seg i norske farvann, er det likevel ingen tvil om. Ambassador 32 er utstyrt med et overraskende godt skrog som både er lettkjørt og presist, og båten har ingen problemer med selv de krappeste bølgene vi støter på utenfor Tromsø.

Dessuten sitter man høyt og har god oversikt fra førerposisjon. Med en KAD 300 (272 hk) gjør Ambassador drøye 30 knop, en fart den mestrer bra. En standard D4 (260 hk) på drev skal dytte båten opp i samme hastighet.

Det du trenger

Under tak fremstår Ambassador 32 som en enkel båt. Her dominerer de hvite flatene, og det er ikke brukt mye plass på pyntedetaljer. I sin helhet er ikke Ambassador 32 estetikerens favoritt verken når det gjelder design eller interiør, men komforten og det rent praktiske er det lite å utsette på. Om bord i denne båten har man det man trenger, og vel så det.

Salongen er klassisk innredet med lang sofa på babord side. Her er det plass for seks til sju personer rundt bordet. Førerposisjonen har et stort og solid enkeltsete, men sittestillingen er i overkant rettvinklet. I stil med resten av interiøret er dashbordet enkelt, men instrumentene er oversiktlige og praktisk plassert.

Ned leideren finner vi en kapteinslugar, en midtkabin og et baderom. Kapteinslugaren er utstyrt med en skråstilt dobbeltkøye, samt en liten benkløsning, hyller og skap. Her er det godt med stuveplass for ferieturen. Midtkabinen har egen dør og gir bra komfort for barna eller gjesteparet. Også under dekk er flatene hvite og rene, og treverket har en glossy, tokomponent lakkfinish. Med teakfinér på gulvet bør det være lett å holde rent om bord.

I motsetning til flere av de største konkurrentene, har Gulf Craft et stort og brukervennlig akterdekk, mens badeplattformen er en forlengelse av akterdekket. Stuverom for fendere og tauverk helt akter ville gjort båten enda mer praktisk.

Nordiske konkurrenter som Viksund, Aquador og Finnmaster fremstår nok estetisk sett som mer spennende alternativer, men for en pris på drøye millionen skal du slite med å finne mer båt for pengene. I så måte er Ambassador 32 en meget konkurransedyktig styrehusbåt.

Tekniske data

  • Lengde:9,88 m
  • Bredde:3,25 m
  • Dypgående:0,51 m
  • Vekt:3900 kg
  • Køyer:4+2
  • Motor:VP D4, 260 hk
  • Toppfart (testmod.):32 kn
  • Pris (med D4 260):fra 1 090 000 kr

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning