Seablade SB 40

Havets rottweiler

Skal slippes ut fra stridsfly.

Publisert Oppdatert

"Havets rottweiler". Slik beskriver Navateks leder, Steven Loui, sitt nye monster av en RIB. Det amerikanske selskapet har sammen med britiske Icemarine bygget prototypen av Seablade SB 40, en massiv RIB konstruert for tung last og stor sjø.

Båten er i første omgang ment for profesjonelt og militært bruk, og har en lastekapasitet på hele 5,5 tonn, eller kan laste så mange som 18 personell. Med et høyteknologisk, steppet skrog og ubeskjedne 3 x 350 hk Mercury Verado på hekken presset vi RIB-en opp i 63 knop, som er imponerende for en RIB i denne dimensjonen. Båten er også designet for to store dieselmotorer, noe som trolig blir motoriseringen når båten kommer i serieproduksjon. Seablade SB 40 er bygget for å krysse store havstrekker og skal etter planene kunne slippes fra fly. Det gjør den til en viktig operativ brikke i en maritim militæroperasjon.

Produsenten Icemarine skal bygge båten, et verft som er kjent for sine hurtiggående trimmaraner Bladerunner. Bladerunner 35 har bemerket seg med fartsrekorden i den prestisjetunge Round Britain race.

Goldfish 36 P1 RIB er et annet militært fartøy som også har utmerket seg i samme race tidligere.

Les om våre tester av de raskeste muskelbåtene i verden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen