Sea Ray 185 Sport

Gøy på vannet

Det går unna når du får 190 hk i hekken på en Sea Ray 185 Sport.

Publisert Oppdatert

Konsept

Sea Ray 185 Sport er en liten bowrider som med sine kraftige farger og lave fribord ikke levner mye tvil om bruksområdet: Dette er et leketøy med fokus på vannsport og moro, men ikke noe du drar for langt fra land med.

Sjøegenskaper: 5

185 Sport skvetter hit og dit i bølgene og slenger lekent med hekken, men båten virker likevel tung og kompakt nok for en toppfart på 45 knop. Har du oversikt over møtende bølger, båter i nærmeste omkrets og passasjerene om bord, vil du avgjort ha det gøy.

Førerplass: 2

Førerstolene er komfortable, men mangler både sidestøtte og sitteklaff, noe en livlig båt som dette trenger. Førerposisjonen er tilfredsstillende, men det er knapt med plass til en liten kartplotter på dashbordet. Men så er jo også dette en båt du helst kjører i kjente farvann med.

Uteplass: 3

185 Sport er spartansk innredet, men kvaliteten er tilfredsstillende og båten har alt du trenger for korte dagsturer. Det vil si kunstskinntrukkede seter for opptil sju personer, en liten solseng over motorrommet, og en stor og fin badeplattform med badetrapp for dem som liker å holde seg våte.

Stuveplass: 4

Akter finnes selvsagt det obligatoriske vannskifestet, som nok heller burde vært plassert på stang. En og annen koppholder finner du selvsagt i en solskinnsbåt som denne, for ikke å glemme CD/stereo'en skjult i hanskerommet foran copiloten. Tradisjonell skandinavisk stuveplass er det heller lite av.

Motor: 4

En 4,3-liters V6 forgassermotor på 190 hk gjør lille Sea Ray 185 Sport alt annet enn undermotorisert. Med to personer om bord når amerikaneren 30 knop på 8,1 sekunder! Dette er rett og slett det nærmeste vi har vært vannjetfølelse i en båt med Mercruiser-drev. Båten leveres også med tre-liters 135 hk.

Fart og støy: 5

Med en toppfart på 45 knop, går dette så det holder - ikke minst båtstørrelsen tatt i betraktning. Også med den mindre 135 hk og 38 knop er det friskt. Det bråker litt på toppfart, men i hastigheter rundt 20-30 knop er det slett ikke så ille. Forbruket i marsjfartområdet, varierer mellom 0,8 til 1,0 l/nm - avhengig av gasshånda.

Økonomi: 4

Med 135 hk koster Sea Ray 185 Sport 255 000 kroner. Det er en grei pris, om ikke voldsomt prisgunstig. Anerkjente amerikanske merker som Sea Ray holder seg brukbart i pris, selv om det ikke er helt Askeladden-takter over verditapet. Drift og vedlikehold er relativt gunstig.

Hvis moro på fjorden en solskinnsdag er målet, kan du knapt treffe bedre enn med Sea Ray 185 Sport. Bowriderkonseptet gir god plass om bord, og motorutvalget gode fartsegenskaper. Sjøegenskapene er gode, men på det praktiske området når ikke båten helt opp.

Pris fra: 255000kr med 3,0L 135 hk, kan også leveres med 4,3L Mercruiser 190 hk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning