Askeladden P80 Pilothouse

Nytt Pilot-flaggskip fra Askeladden

Askeladden lanserer P80 Pilothouse, en Commuter-inspirert helårsbåt med gedigen inne- og uteplass.

PILOTHOUSE: Den nye 26-foteren får premierevisning på båtmessa «Båter i sjøen», Oslo 5¿8. september. SKISSE: Askeladden
PILOTHOUSE: Den nye 26-foteren får premierevisning på båtmessa «Båter i sjøen», Oslo 5¿8. september. SKISSE: Askeladden
Publisert Oppdatert

Tekniske data Askeladden P80 Pilothouse

 • Lengde: 7,85 m
 • Bredde: 2,90 m
 • Vekt uten last og motor: 2.250 kg
 • Personer max. 8
 • Drivstofftank: 230 liter
 • Vanntank: 78 liter
 • Varmtvannsbeholder: 20 liter
 • Septiktank: 40 liter
 • Konstruksjonskategori (CE): C
 • Motor: 1 x 200/250/300 hk eller 2 x 150 hk
 • www.askeladden.no

Askeladdens P-serie har fått en solid forankring i det norske båtmarkedet. Dette er ifølge verftet takket være aktiv produktutvikling, hvor det er lagt stor vekt på praktiske løsninger tilpasset norske forhold.

Først ut var Askeladden P66 som er blitt til en hel båtserie basert ett og samme skrog med alternative overbygg. Deretter kom P80 Weekend, som var den første i Askeladdens nye 8-meterserie.

Nå lanseres Askeladden P80 Pilothouse, en Commuter-inspirert båt midt i markedet for mellomstore styrehusbåter - som bl.a. finske produsenter lenge har vært kjente for.

Nyskapning

P80 Pilothouse er en nyskapning med mange fine detaljer, som WalkAround (WA)-løsning med bred gangvei. I tillegg legges det til et gedigent, selvlensende akterdekk med oppfellbare benker, noe som betyr mange utesitteplasser når behovet melder seg. Store stuverom, integrert fisketank og dekkspyling er ellers standard.

Nedsenket fordekk med solide rails som gir trygg gange rundt båten i fart og sikker om bord/ilandstigning for alle står også på menyen. I tillegg legges det opp til stort, lyst styrehus med glassskyvetak og doble glassidedører som skal forsterke båtens moderne design

Det bys videre på fem sitteplasser i fartsretningen. Samtlige plasser er i riktig høyde med panoramautsikt i alle retninger - uten å måtte strekke hals under fart. Forkabin med soveplass for to og lukket toalettrom kommer som ekstra.

Askeladden P80 skal allerede ha fått dokumentert sine gode sjøegenskaper gjennom en utfordrende reportasjetur langs hele norskekysten. Det kraftige, V-bunnede skroget skal være lettdrevet og har et fartspotensial på opptil 39 knop.

Dobbel utenbords

Båten skal løpe lett med en single outboard på mellom 200 og 300 hk. Om dobbeltinstallasjon er ønskelig av sikkerhets- eller fartshensyn, har motorbrønnen plass til 2 x 150 hk utenbords. For øvrig har båten badeplattform, tunnel for baugpropell og er i tillegg klargjort for vinsj både forut og akter.

Totalt sett er Askeladden P80 Pilothouse en av de mest prisgunstige og kompetente båter i sin klasse. Et klart alternativ til båter i betydelig høyere prisklasse.

LES OGSÅ:

Finsk universalbåt

Nytt kombiinstrument for småbåter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning