Elite-5 HDI

Lowrance lanserer nytt kombiinstrument

Lowrance introduserer i disse dager kombiinstrumentet Elite-5 HDI, som er lillebroren til Elite-7 HDI.

OPPFØLGER: Lowrance introduserer i disse dager kombiinstrumentet Elite-5 HDI, som er lillebroren til Elite-7 HDI. FOTO: Terje Haugen
OPPFØLGER: Lowrance introduserer i disse dager kombiinstrumentet Elite-5 HDI, som er lillebroren til Elite-7 HDI. FOTO: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Det bare et halvt år siden Lowrance startet salget av Elite-7 HDI. Dette ser ut til å ha slått godt an og dermed blitt utgangspunktet for Lowrance sin siste nyhet, Elite-5 HDI. Den nye 5-tommeren har alle de samme funksjonene som 7-tommeren, men til en uforskammet lav pris ifølge importøren Pronav.

- Elite-7 HDI og Elite-5 HDI skal gi mest for pengene, blir det slått fast i en pressemelding.

Semiproff

Med denne nye 5-tommeren vil Lowrance kunne tilby både 5- og 7-tommere, med profesjonelle ekkolodd- og kartplotterfunksjoner på lik linje med den mer kostbare HDS Touch-serien. Blant annet har begge modellene mulighet for 50, 83 og 200 khz ekkoloddfrekvenser samt 455 og 800 kHz nedskanningsekkoloddfrekvenser.

Elite-5 HDI passer til skjærgårdsjeeper og andre mindre fritidsbåter som kun har plass til én kompakt 5-tommer, og til folk som ikke ønsker å bruke mer enn 5-6000 kroner på et kombiinstrument.

HDI serien består av 3 hovedmodeller, men mange valgmuligheter når det gjelder ekkoloddsvingere. «Elite-5 HDI» Kombinert kartplotter, GPS, bredbåndsekkolodd og DSI-nedskanningsekkolodd, «Elite-5X HDI» kombinert bredbåndsekkolodd og DSI nedskanning ekkolodd og «Elite-5M HDI» byr på kartplotter med innebygd GPS.

Mer nytt

Lowrance benytter noe av teknologien fra HDS-seriene og introduserer HDI - «Hybrid Dual Imaging». I én og samme hekksvinger skal vi nå få både 83/200 khz eller 50/200 khz bredbåndsekkolodd samt 455/800 khz nedskanningsekkolodd - slik at du skal kunne se både fiskestimer og bildelignende detaljer av bunn og fisk samtidig.

«Multi-window display» skal være et imponerende utvalg av skjermpaneler. Du får mulighet for å velge tre skjermbilder samtidig - kart - bredbåndsekkolodd - nedskanning ekkolodd. Her skal du også kunne velge horisontal eller vertikal splitt.

Ferske funksjoner

«Page Selector» er navnet på den nye enhånds menysystemet. «DownScan Imaging Overlay» er et såkalt ultraskanningsbilde som kan legges over bredbåndsekkolodd-bildet, og dermed skiller man mye enklere fisk fra omkringliggende strukturer.

«TrackBack» er en funksjon som spoler tilbake i ekkoloddbildene for å sjekke bildene på nytt, og på kartplottermodellene skal man enkelt sette ut merker i kartet om man ser interessante ting på ekkoloddbildet.

Elite-5 HDI er ellers ikke et nettverksprodukt, men har NMEA0183-utgang for deling av posisjonsdata til blant annet VHF. Serien skal være leveringsklar i løpet av oktober 2013. Prisene vil være noenlunde lik den forrige Elite-5 serien, fra rundt 3 000 til 5900 kroner.

LES OGSÅ:

Her er instrumentene som lærer deg å seile

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning