Atlantis 38

Morsom familiebåt fra Atlantis

Atlantis 38 er en morsom familiebåt i cruiserklassen rundt 40 fot.

MORSOM: Atlantis 38 er en morsom familiebåt i cruiserklassen. Den følger tett i kjølvannet til storesøstrene 44, 48 og 58.
MORSOM: Atlantis 38 er en morsom familiebåt i cruiserklassen. Den følger tett i kjølvannet til storesøstrene 44, 48 og 58. Foto: Atlantis
Publisert Oppdatert

Den følger tett i kjølvannet til storesøstrene 44, 48 og 58.

Å utstyre sportscruiserne med tak er blitt vanlig blant de fremste båtprodusentene i Europa. Sør-europeerne vil gjerne gjemme seg for solen på de varmeste tidene av døgnet, mens vi i nord har både regnskyll og friskere kveldstemperaturer å verne oss mot.

Når forholdene tillater det, har likevel alle det samme ønsket: Nemlig lettest mulig tilgang til åpen himmel.

Atlantis designteam har hatt dette i tankene når de tegnet det siste skuddet på Atlantis-stammen. Med en softtopp takluke på hele 130 x 180 centimeter, samt åpne partier mellom vindskjerm og tak på sidene, er målet å gi den helt takløse følelsen når forholdene tillater det.

I likhet med Atlantis 44, 48 og 58 er Atlantis 38 bygget med et fribord som utgjør hele 60 prosent av båtens totale høyde.

Det skal gi fin ståhøyde på inntil to meter under dekk, samt skape et godt volum i båten.

REDER: Under dekk finner vi et tradisjonell, men smart planløsning. Her er finner vi også eierlugaren.
REDER: Under dekk finner vi et tradisjonell, men smart planløsning. Her er finner vi også eierlugaren. Foto: Atlantis

Komfortfokus

Tekniske data Atlantis 38

  • Lengde (LOA): 11,27 m
  • Bredde: 3,55 m
  • Kabiner: 2
  • Konstruksjonskategori: (CE): B
  • Driv. tank: 750 l
  • Vanntank: 180 l
  • Motorisering: 2 x VP-D4 260 hk/2 x VP-D4 300 hk
  • Toppfart: 35 knop
  • Pris, fra: 2 490 000 kr
  • Info: www.italmarin.no

Gode sitteplasser og mye cockpitareal kommer høyt på ønskelisten til Atlantis-kundene. Derfor har den italienske produsenten strukket sittegruppen helt akter, og skapt god plass for opp til seks spisende. Med senket bord har man også en fin solseng med ryggstøtte. Cockpit er dessuten utstyrt med en tidsriktig wetbar med stor grill, vask og 45 liter kjøleskap.

- Det er i cockpit båtfolket oppholder seg mest, så her er det viktig med mye areal. Atlantis har dessuten skapt en designløsning som gir god komfort samtidig som de tar hensyn til volumet under dekk, sier daglig leder hos importøren Italmarin AS, Bjørn Vidar Lund.

Under dekk finner vi et tradisjonell, men smart planløsning. Gjestelugaren akter har tverrstilt dobbeltkøye og sofa, og salongen har bysse med alt av utstyr. Sofa og bord i salongen kan dessuten forenes til en femte køye. Foran denne finner vi eierlugaren. Atlantis 38 har også et baderom med separat dusj i tilknytning til eierlugar og salong.

AKTER: Den italienske produsenten har strukket sittegruppen helt akter, og skapt god plass for opp til seks spisende.
AKTER: Den italienske produsenten har strukket sittegruppen helt akter, og skapt god plass for opp til seks spisende. Foto: Atlantis

Med en sportslig image forventes et sportslig skrog. Med sine 2 x 300 hk på drev skal dette være en av klassens friskeste båter. Atlantis 38 har toppfart på 35 knop, og cruiser lett på 29 knop. Det gjør 38 til en morsom familiebåt i cruiserklassen rundt 40 fot. Båten kan også utstyres med Volvos joystick for enklere manøvrering i havna.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning