Jeanneau Merry Fisher 695 Marlin

Kompakt-SUV for sjøen

695 Marlin fra Jeanneau har fått riktig størrelse.

FOTO: Petter Handeland
FOTO: Petter Handeland
Publisert Oppdatert
FOTO: Petter Handeland
FOTO: Petter Handeland

Du har kanskje lest test av Jeanneau 755 og 855 Marlin her i tidligere. Fine båter, men i overkant store som trailingbåter og i dyreste laget for mange. Samtidig synes du kanskje minstemann i flokken, 6 Marlin, er for liten. Med 695 Marlin løser Jeanneau det problemet. Vi tok en tur om bord i nyheten på båtmessa i Düsseldorf.

Vasket på 60 grader

Konseptet er det samme i 695 Marlin som i 755 og 855 Marlin. Her er det praktisk båtliv som gjelder.

Jeanneau kaller det SUV for sjøen - helårsbåter som egner seg like godt til dagsturer og overnattingsturer, som til rene fisketurer.

695 Marlin kommer i to versjoner; Fishing og Comfort. Begge har en praktisk skyvedør langs styrbord side av hytta, men kun Fishing har skyvedør fra hytta ut mot akterdekket. Comfort-versjonen har i stedet fast vegg med bakovervendt sofa på akterdekket, der de ekstra sitteplassene gjør denne bedre egnet til familieutflukter.

Fire eller to under tak

Dørløsningene fører med seg litt forskjellige løsninger innvendig. Comfort har en toseters aktersofa i cockpit, mens Fishing kun har de to dreibare framstolene. Det hendige bordet (sklir på en stang ned fra taket) kan fås i begge versjoner, dessuten er kjøleskap og en liten vask/ kum også tilgjengeligInnredningen er enkel, men gjennomtenkt, og etter alt å dømme velfungerende.

Skal vi pirke på noe, må det være at ratt og motorkontroll er plassert litt langt unna om du skal sitte med ryggen inntil ryggstøtten ved førerplass.

Under dekk har 695 soveplass til to. Den har også eget toalettrom, der undertegnede på 192 centimeter kommer inn uten nevneverdige problemer.

Utvendig styreposisjon

FOTO: Petter Handeland
FOTO: Petter Handeland

Jeanneau har virkelig lagt til rette for hobbyfiskeren, med gode stuverom, flere stangholdere, sløyebord og eget rom til oppbevaring av fisk. Og for dem som jakter storfisk selv etter solen har gått ned, er det praktisk med lys vinklet ned på akterdekket.

Det er også gode benker langs sidene som kan slås opp når behovet ikke er der. Viktigst av alt, er at man kan få utvendig styring - et must i fiskesammenheng. Jeanneau har god kontroll på skrog, sjøegenskaper og motorisering på båtmodellene sine, og 695 er neppe et unntak. Vi ser derfor fram til en tur om bord med vann under kjølen.

Dato for prøvekjøringen er allerede satt, og vi kommer snarest med førsteinntrykk

Tekniske data:

 • Lengde: 6,93 m
 • Bredde: 2,54 m
 • Dypgang: 0,46 m
 • Vekt: 1300 kg
 • Personer: 6
 • Motor: Utenbordsmotor
 • 90-115 hk
 • Drivstoff: Bensin
 • Tankvolum: 200 l
 • Vanntank: 50 l
 • Pris, fra: 350 000 kr m/90 hk

LES OGSÅ:

En knippe rimelige helårsbåter

FOTO: Petter Handeland
FOTO: Petter Handeland

Alt om Jeanneau

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning