Jeanneau Merry Fisher 795

Ny styrehytte-favoritt

Denne lune båttypen har en spesiell plass i norske båthjerter.

MODERNE STYREHYTTE: Jeanneau Merry Fisher 795 ser bra ut og kan brukes uansett vær.
MODERNE STYREHYTTE: Jeanneau Merry Fisher 795 ser bra ut og kan brukes uansett vær. Foto: Jeanneau
Publisert Oppdatert

Styrehyttebåtenes popularitet i Norge har man merket seg hos franske Jeanneau. Deres Merry Fisher-modeller har lenge vært blant bestselgerne i denne båtklassen. Med styrehytte får du en lun inneplass uansett vær og et stort akterdekk, i første rekke forbeholdt fiske.

Men Jeanneau har sett at flere også bruker slike båter til å ta med familie eller venner på hyggetur, og lanserer nå en erstatter for suksessmodellen Merry Fisher 755. Den nye Merry Fisher 795 skal i større grad ta hensyn til denne kombibruken.

Nytt er det også at verftet satser for fullt sammen med Yamaha Motor Scandinavia. Hos Yamaha opplyser man at det er bestilt et solid antall av 795-modellen til 2016-sesongen, nettopp fordi man antar at denne modellen blir en av bestselgerne i Merry Fisher-serien til neste år.

Merry Fisher 795 blir for øvrig en av hovedattraksjonene under Båter i sjøen-messen som går i Oslo fra 3.–6. september 2015.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÅPENT: Jeanneau ønsker at du skal ha kontakt med omgivelsene, selv om du sitter under tak.
ÅPENT: Jeanneau ønsker at du skal ha kontakt med omgivelsene, selv om du sitter under tak. Foto: Jeanneau

Skroget er lett modifisert, men følger samme hovedlinjer som forgjengeren. Det er utenbordsmotorer fra Yamaha som gjelder her i Norge, og Jeanneau Merry Fisher-serien selges gjennom et landsdekkende nett bestående av 10 forhandlere.

Verftet satser på å gjøre styrehyttebåtene lyse og åpne innvendig ved hjelp av store vindusflater, slik at du skal få et godt inntrykk av å være på sjøen, selv om du sitter i en lukket cockpit.

En stor, gjennomsiktig skyveluke i taket slipper lys inn når den er lukket, og skal lufte godt i åpen stilling.

En tredelt skyvedør akter gir god åpning for gjennomgang og kontakt med akterdekket, sier produsenten. Her ute er det stor plass til fiskeaktiviteter, men også mulighet for en hyggelig sitteløsning med bord.

HYGGE OG NYTTE: Stor plass på akter-dekket, til transport, fiske eller et hyggelig måltid i solen.
HYGGE OG NYTTE: Stor plass på akter-dekket, til transport, fiske eller et hyggelig måltid i solen. Foto: Jeanneau
OGSÅ OVERNATTING: Planskissen viser at du har separat toalettrom, køye i baugen og et lite pentry bak førerplassen.
OGSÅ OVERNATTING: Planskissen viser at du har separat toalettrom, køye i baugen og et lite pentry bak førerplassen. Foto: Jeanneau

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen