Nyhet: Galeon 510 Skydeck

Sosial sone

I Galeon 510 Skydeck får du luksus som frem til nå har vært forunt båter i 100-fotsklassen. Vi var ombord på messa i Düsseldorf.

Publisert Oppdatert

Uttrykket «for late solskinnsdager på sjøen» er noe vi fører i pennen til stadighet. Ikke så rart, for det er jo nettopp det båtliv handler om for svært mange av oss. Uttrykket brukes gjerne i forbindelse med åpne båter uten overbygg og beskyttelse mot vær og vind. For vær og vind er det mye av i vårt langstrakte land.

Uttrykket er på langt nær like hyppig brukt om store båter. Men om Galeon 510 Sundeck, kan det brukes. Med sine 53 fot er den som en stor leilighet på sjøen, og blant dens fire vegger sitter du godt skjermet for våte byger og kald vind. Likevel er den en skikkelig godværsbåt. Ikke fordi den ikke isolerer, men fordi den har praktiske løsninger som fikk en vinterfrossen båtjournalist til å drømme seg bort fra messehallene i Düsseldorf – en god prestasjon i seg selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRI BAR: Med enkle grep kan babord side gjøres om til bar inn mot kjøkkenet. På styrbord side har Galeon gått for sofa vendt ut mot sjøen.
FRI BAR: Med enkle grep kan babord side gjøres om til bar inn mot kjøkkenet. På styrbord side har Galeon gått for sofa vendt ut mot sjøen. Foto: Petter Handeland

Balkonger i skrogsiden

Det mest spesielle – og visuelle – er helt klart de utfellbare skrogsidene som blir til balkonger hengende ut over vannet. Ikke bare øker de plassen på dekk og gjør dekksarealet akter enormt, men sammen med store skyvedører inn mot salongen, åpner de salongen og gir mer lys, luft og gedigen romfølelse.

Sofaen i salongen har vendbar rygg, så du kan sitte vendt ut når skyvedøren på styrbord side er åpen. Enda mer spennende er løsningen på babord side, der siden av salongen forvandles til bar inn mot byssa – en kjempekul løsning!

Veldig kul er også solsengen på akterdekket. Med noen enkle grep kan den roteres rundt og vende ut mot badeplattformen, som i seg selv er av typen «ekstra stor».

Sammen med balkongene og akterdekket utgjør badeplattformen en gigantisk sosial sone. En sone som skriker etter de nevnte «solskinnsdagene», gjerne oppankret i en stille vik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOSIALT FOKUS: En stor U-sofa, en toseter og den vendbare førerstolen gir sitteplass til hele selskapet rundt et bord. Her får dessuten kokken mulighet til å delta, fra et fullverdig kjøkken i akterdelen av salongen.
SOSIALT FOKUS: En stor U-sofa, en toseter og den vendbare førerstolen gir sitteplass til hele selskapet rundt et bord. Her får dessuten kokken mulighet til å delta, fra et fullverdig kjøkken i akterdelen av salongen. Foto: Petter Handeland

God plass, høy komfort

«Gigantisk» og «sosial» er ord som beskriver Galeon 510 godt. Dette er ikke en båt som er bygget for fart og spenning, men for båtferier med familie og venner. Plassutnyttelsen er på kjent Galeon-vis fremragende, og det er ikke vanskelig å se at Galeon har brukt godt med tid på å heve komfortnivået. Få ganger tidligere har vi sett en båt med så mange og så store sittegrupper.

Tekniske data:

 • Skroglengde: 14,44 m
 • Total lengde: 16,20 m
 • Skrogbredde: 4,46 m
 • Total bredde: 6,00 m
 • Vekt: 22 750 kg
 • Drivstofftank: 2x900 liter
 • Vanntank: 650 liter
 • Motor: 2 x Volvo Penta D11-670
 • Motoralt.: 2 x Volvo Penta D11-725/2 x Volvo
 • Penta IPS-950
 • CE-kategori: B
 • Pris: Fra 6,67 millioner kroner
 • Mer info: www.stavangermarinesenter.no

Den sosiale sonen akter er bare ett av flere steder om bord du kan slappe av med gjengen. Du kan enten trekke opp i høyden til flybridgen, som for øvrig gjemmes bort under et foldetak og får Skydeck til å se ut som en hvilken som helst hard-top-båt, eller søke fram i baugen i en sittegruppe under en enkel, men likevel automatisk kalesje.

Du kan også trekke inn i salongen, der en stor U-sofa, en toseter og den vendbare førerstolen gir sitteplass til hele selskapet rundt et bord. Her får dessuten kokken mulighet til å delta, fra et fullverdig kjøkken i akterdelen av salongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EN AV MANGE: Sittegruppen i baugen er en av mange sosiale soner i Galeon 510 Skydeck.
EN AV MANGE: Sittegruppen i baugen er en av mange sosiale soner i Galeon 510 Skydeck. Foto: Petter Handeland

Tre gode soverom

Nede under dekk fortsetter den gode plassutnyttelsen. Her nede er det soveplass til seks, hvorav de to i baugen (dobbeltseng) og de to i kabinen på styrbord side (køye­seng) må dele bad. Eierkabinen ligger midtskips og går i hele båtens bredde.

En stor dobbeltseng plassert sentralt i rommet, gir god plass på sidene, og her finnes både sofa og et lite kontor/sminkebord. Eget bad av god størrelse er selvfølgelig på plass, samt en stor garderobe og gode stue-rom. 

Vi har sagt det før, men sier det igjen: Merker som for inntil få år siden ble sett på som «fornuftsmerker» og på langt nær like eksklusive som de etablerte luksusmerkene, merker som for eksempel Galeon og Prestige (Jeanneau), har tatt store steg når det kommer til material- og byggekvalitet, og 510 Skydeck er ikke et unntak. Her kan farger og materialvalg, måtte det være veggflater, tresorter, farger på stoff eller fliser på badet, skreddersys kundens ønske, slik at hver båt blir unik. Unik og supersosial!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning