Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA

En skikkelig sommerbåt

Jeanneau har bygget en 10,5 meter lang partybåt. Et langturslokomotiv med familiealibiet i orden.

Publisert Oppdatert

Det er nesten noe amerikansk over fremtoningen til Cap Camarat 10.5 WA, siste tilskudd på Jeanneaus walk around-stamme. Designet er det samme som i de mindre modellene i serien og veldig europeisk, men størrelsen sender tankene til Amerika. Den er svær! Kan vi kalle den noe så merkelig som en europeisk småbåt med amerikanske dimensjoner?

Samme det, tenker jeg. Dette er en båt jeg vil på tur med, for med denne båten går Jeanneau en gyllen middelvei, et etter alt å dømme fint kompromiss mellom håndterbarhet, plass og komfort.

Det er plassen under dekk som imponerer mest. Takhøyden er god og bredden større enn den ser ut utenifra. Du har en fullverdig kjøkkenløsning på venstre side og toalettrom med dusj på høyre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTEKJØKKEN: I tillegg til pantryet under dekk finnes en wetbar på dekk.
UTEKJØKKEN: I tillegg til pantryet under dekk finnes en wetbar på dekk.

Gjeng med gode venner

I baugen er en sittegruppe med bord i midten, og dette kan senkes og gjøres om til dobbeltkøye når natten faller på. 10.5 har også midtkabin med soveplass til to, som helt sikkert slår an blant de mindre. En fullverdig familie-turbåt, rett og slett.

Som seg hør og bør er også uteplassen enorm. Med ti og en halv meter i lengden og over tre meter i bredden, har du tross alt noen kvadratmeter å boltre deg på.

Ved konsollen er det sitteplass for tre, mens L-sofaen akter gir sitteplass for en helg med en hel gjeng gode venner. Og skulle det knipe på plass, har du alltid plass til noen til i solsengen i baugen.

Cap Camarat 10.5 er en båt for deg som liker å bli sett, og det vil du garantert bli om du går for de anbefalte 350-hesterne fra Yamaha på akterspeilet. Disse passer visst båten best, for det er ikke til å legge skjul på at det trengs litt kraft for å gi den over ti meter lange båten ytelsene den fortjener. Ifølge Jeanneau er nemlig 10.5 en høyhastighets milsluker. En milsluker til 1,4 millioner kroner pluss utstyr.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TO ROM: To rom, kjøkken og toalett. Plassen under dekk er overraskende god.
TO ROM: To rom, kjøkken og toalett. Plassen under dekk er overraskende god.

Tekniske data:

Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA

Lengde totalt: 10,52 m

Bredde: 3,21 m

Vekt: 4250 kg

Personer: 11

Anbefalt motor: 2 x 350 hk

Bensintank: 2x400 liter

Pris m/2x350 Yamaha: 1 428 000 kr + utstyr

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning