Bella 500 Excel & 580C

Finske folkebåter

Bella viser frem to folkelige nyheter på Sjøen for alle-messen.

Publisert Oppdatert

Det finske verftet har flere modeller som passer inn i betegnelsen "båter for folk flest". På sjøen for alle-messen viser de frem to nye båter - én nyutviklet bowrider, samt en oppdatert styrehusbåt.

Bowrideren har fått navnet 500 Excel, og er Bellas minste bowrider. Den fem meter lange båten har sitteplass til seks, og en ryddig innredning.

Det blir bygget tre forskjellige modeller på dette skroget, og i tillegg til Excel kan du få båten som skjærgårdsjeep og med to konsoller (twin).

De tre småbåtene leveres med motorer fra 60 til 80 hester, noe som burde gi de nok motorkraft til å komme seg ut på holmene når solen skinner.

Prisen på 500 Excel starter på 212.000 kroner med en 80-hester, men du må nok regne med å legge noen tusenlapper i ekstrautstyr. Ting som kalesje og puter er nemlig ikke inkludert i prisen.

Les også:

Yamarin 44 SC: Liten, men kjapp

AMT 185 R: Gjennomtenkt

Finnmaster 5700 Open: Solid bowrider

Foto: Foto: Andreas Handeland

Oppdatert styrehusbåt

Bella 580C er en oppdatert versjon av 572C, og den største forskjellen er at stikkøyene er fjernet. Det fører til mer uteplass akter, noe som er veldig praktisk hvis man vil bruke båten aktivt.

I baugen finner man ikke de tradisjonelle køyene, men man har i stedet utstyrt denne båten med sitteplasser på lik linje med en bowrider.

Inne i styrehytta er det plass til fire personer, og den er også utstyrt med toalett.

Båten leveres med motorer fra 75 til 155 hestekrefter, og prisen med en 100-hester fra Mercury starter på 282.000 kroner.

Les også:

Slik kjøper du bruktbåt

Se alle våre båttester

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning