Finnmaster 5700 Open

Solid bowrider

Bowridere er blitt populære, og Finnmaster lager båter med sterkt nordisk preg.

Publisert Oppdatert

Nordiske produsenter har bygd bowridere i en årrekke, noe som har bidratt til bowriderens popularitet også i våre farvann. Faktisk truer den med tiden vår egen favoritt, skjærgårdsjeepen, i antall solgte båter. Flere sitteplasser pr. fot og bedre kjørekomfort er blant hovedgrunnene til dette.

Finnmaster 5700 Open er en solid og velbygd båt med tilfredstillende finish og gode kjøreegenskaper. Den er forholdsvis enkelt innredet, men uten å virke billig av den grunn. Innleggsputene er trukket i marineblå kalesjetekstil som vi kjenner fra de fleste nordiske båtprodusenter.

Finnmaster 5700 er bygd for utenbords motorisering, og dermed blir det ingen plass til solseng om bord. Til gjengjeld er det noe mer dørkplass i cockpit, samt stuverom for tauverk og dregg akter. Tradisjonelt sett passer dette den nordiske båteieren bra: Han kaster dreggen akter før han glir til brygga med baugen først. Finnmasters dreggrom kunne for øvrig vært noe mer rommelig.

Man sitter greit i Finnmaster. Våre kafferaster er hellige her nord, noe som sikkert er grunnen til at Finnmaster har en god bordløsningen. Ved akterbenken har finnen et bord (ekstrautstyr) montert på hver side, som enkelt kan foldes opp eller ned. Førerstolene kan vendes 90 grader, og dermed har man en sosial sittegruppe her bak.

Båten klarer seg bra i sjøen. Med mye bæring i hekken er den en aning fremtung, men uten at dette er spesielt sjenerende. 5700 Open er med sine høye fribord og gode førerseter en trygg båt, med et "allround"-skrog som takler de fleste utfordringer. 37 knops toppfart med 115 hk Yamaha er mer enn tilstrekkelig, og det er åpenbart at den lettere Finnmaster har et driftsøkonomisk tak på mange konkurrenter.

I et fuktig og værhardt klima vil nok mange mene at Finnmaster er riktig båt. Grunnen er først og fremst at den nordiske løsningen gjør renholdet lettere. Dette gjelder også i høyeste grad dersom man er glad i å fiske, for fiskeslo og søl i tepper og puter er ikke spesielt artig. Finnmaster er dessuten selvdrenerende og tåler derfor mer vær enn konkurrenten. Er du opptatt av driftsøkonomi, vil nok også Finnmaster fremstå som et godt alternativ.

Tekniske data

  • Lengde:5,70 m
  • Bredde:2,30 m
  • Vekt (uten motor):710 kg
  • Ant. personer:6
  • Motor:60-115 hk
  • Toppfart (m. 115 hk):37 kn
  • Pris (testbåt):252 300 kr
  • Ekstrautstyr:Bord, akterkalesje, teakdørk, offshore stoler, hydraulisk styring m.m.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning