Finnmaster 7600 Sportsfamily

Familiens kjøremaskin

Redaksjonens langtestbåt har vist seg som en vellykket bakveggsbåt. Den fungerer like greit til vinterbruk som til farting på lyse sommerdager.

Publisert Oppdatert

Konsept

Som Vi Menn Båt-redaksjonens langtestbåt gjennom et helt år, har Finnmaster 7600 Sportsfamily blitt brukt både høst, vinter, vår og sommer. Her har både langturer og kortere seanser med både én, to eller flere personer om bord stått på repertoaret - på alt fra rolige badeutflukter til vindfulle vinterturer. I sum er den derfor blitt utsatt for påkjenninger som viser hva som holder mål og hva som ikke er så bra.

Det er satt av overnattingsplass til fem personer om bord. Videre er den ganske godt rigget (som standard) med alt fra fendere til trimplan. Den er ellers tiltalende å se til med sine myke linjer og et tilbaketrukket overbygg.

Sjøegenskaper: 4

Finnmaster 7600 Sportsfamilys skrog oppleves som både sjøsterkt og kompakt. Vi liker at unnamanøvrer og andre krumspring kan foretas uten kavitasjonstendenser.

Ved sidevind vil den som forventet legge seg noe mot vinden - et vanlig fenomen selv i båter med lave overbygg, som denne.

Den klarer seg ellers godt og tørt i motsjø uten for mye banking og sprut, og trimflapsen utligner lett båtens gange, men flapsindikatorer savnes sterkt.

Førerplass: 4

Fra førerplassen styrbord har du god sikt i alle retninger utenom rett akterover, hvor toalettet lager en blindsone. Instrumentene sitter litt langt unna, men det gir plass til et brettet kartblad eller to, med mindre du velger å sette en plotter der i stedet. Under konsollen sitter det forøvrig et klesskap.

Sittegruppen vis-à-vis er hevet slik at passasjerene får god sikt. Dermed får man en sosial cockpit for hele familien. På plussiden noteres det også at støynivået er behagelig lavt, noe som gjør Finnmaster 7600 Sportsfamily godt egnet for langturer.

Defrosteren virker for øvrig tilfredsstillende, slik den bør gjøre i en helårsbåt hvor man ofte vil ha vått tøy liggende i kabinen.

Uteplass: 4

Det godt utnyttede akterdekket på Finnmaster 7600 Sportsfamily fungerer både som sosialt område - med litt putelegging på L-sofaen - og som arbeidsplass for matauk på helårsbasis. Uten putene står du såpass trygt bak høye fribord at du greit kan slenge ut et fiskesnøre i ny og ne om det skulle friste.

Ut gjennom porten i syrefast stål, akter styrbord, kommer vi til en rommelig badeplattform med badestigen babord. Her er det plass til å drive ulike badeaktiviteter. Et fornuftig teakdekk (standard) akter sørger ellers for godt dørkgrep under de fleste forhold.

Inneplass: 4

Under dekk i Finnmaster 7600 Sportsfamily er det godt med plass, og kirsebærtre i skapfronter, lister og toalettdør, hvitt kunstskinn, blå puter og en blåtonet pleksiluke i taket skaper en lun stemning. Her er det også rikelig med utsikt - et klart pluss når det er kaldt i været.

Byssa frigjøres ved å vippe passasjerbenken fremover. Dette har ikke vært helt problemfritt ettersom bordet må senkes hver gang, noe som i lengden kan bli et irritasjonsmoment for kokken. Bordet mangler for øvrig slingrekanter, og da havner yatzy-terningene litt for ofte på dørken.

Motor: 5

Fornuftig lastet har ikke Finnmaster 7600 Sportsfamily nevneverdige problemer med å komme seg i plan og opp til marsjfart på rundt 25-27 knop med Volvos duoprop-system og en D4 på 225 hestekrefter, som er den største installasjonen. I dette leiet blir også forbruket brukbart, og du får en rekkevidde på drøyt 200 nautiske mil.

Fart og støy: 4

Ved toppfart (ca. 34 knop) gir både motor og skrog fra seg mye lyd, så Finnmaster 7600 Sportsfamily egner seg ikke til lange etapper. Rundt 25 knop finner man det optimale forholdet mellom fart, forbruk og støy.

Økonomi: 5

Selv om enkelte detaljer trekker ned, er det overbevisende mye kvalitet å finne om bord. Båten har det nødvendigste inkludert, så noen særlige skjulte kostnader skal det ikke bli. Finnmaster 7600 Sportsfamily trenger ikke all verdens motorisering, så her kan det spares litt ved å gå for 190-hk'en. Annenhåndsverdien bør være grei, selv om det nok ikke er et veldig stort marked for lukkede båter i denne størrelsen.

Finnmaster 7600 Sportsfamily er både pålitelig, rask og solid. Både planløsning inne og ute vitner om at dette er en gjennomtenkt turbåt for en liten familie. Sammenliknet med norske Skibsplast 730 HT og finske Yamarin 74 Cabin, er dette klassens største bakveggsbåt. Det samtidig også en fornuftig inngangsbilett båter i denne klassen, hvor båtens navn faktisk er besrkivnede nok

Pris: 872 860 m/ D4-225 Volvo Penta. Yamaha Motor Scandinavia: www.yamaha-motor.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning