Xhibitionist

Egner seg ikke som spionbåt

Det er ikke tilfeldig at denne yachtens navn er "Xhibitionist".

Publisert Oppdatert

Det svenske designstudioet Grey Design, med Eduard Grey i spissen, har flere ganger utmerket seg med iøynefallende yachter med futuristiske linjer.

Vi har tidligere skrevet om Strand Craft 166 såvel som Strand Craft 133 og 199, som alle har det til felles at de springer ut fra idéer hos nordmannen Kurt Strand, og er designet av Grey Design.

Nå er en ny drømmeyacht presentert - med det betegnende navnet "Xhibitionist". For dette er ikke båten man kjøper hvis poenget er diskret tilstedeværelse på bøljan blå!

Grey Design er imidlertid ivrige etter å fortelle at dette ikke bare er en lek fra tegnebordet, men en yacht som er designet med klare idéer om bruksområder. Faktisk kalles den også for "arbeidshest", noe som vel er en karakteristikk til å stusse en smule over.

En av detaljene det pekes på, er skroget, som er bygget som en "omvendt triamaran". Noe som visstnok skal gi svært god stabilitet.

ILLUSTRASJON: Grey Design
ILLUSTRASJON: Grey Design

Som en supersportsbil

Mens vi er inne på det 75 meter lange skroget - Xhibitionist har utvilsomt noe bilaktig over designen, akkurat som luftpute-båtene fra Mercier-Jones. Litt Batmobil. Både sett forfra og i profil.

Innvendig er det mindre Batmobil-aktig. Interiøret er i dekorativ art nouveou-stil, med Baccarat-krystall og trappeoppgang fra eksklusive Cornish Stairways. Ellers skal det, i tillegg til et digert rom som både kan være "showroom" og selskapsrom, være mange mindre rom å stikke seg bort i.

En fiks designdetalj er det at motorene - på samme måte som enkelte supersportsbil-modeller - er synlige bak glass. En underholdende detalj for motorentusiasten, som kan nyte hybride hestekrefters arbeidstakt over en gin & tonic.

Akterspeilet er, naturlig nok, adkomstområdet til yachten, og også et sted der mer utvendige arrangement kan finne sted. Flybridgen er todelt, hvorav den ene har jacuzzi. Foran kan en enorm plattform av solceller felles ut. I tillegg til å bidra med energi, kan den brukes som helikopterplattform, og for eksempel som scene for et band som holder konsert for en fullsatt marina.

Grey Design har også kreert en luksusbil, med de samme designdetaljene som finnes i yachten. Den heter - Xhibit G.

Så får vi se da, om noen bestiller Xhibitionist, slik at den kan forflytte seg fra tegnebrett og drømmer til sjøen.

Se lysbilder/animasjon her:

</p> </div>

Les også:

Med denne slipper du ratt i båten

En av vårens mest spennende båt-nyheter

Vi har testet over 300 båter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning