Strand Craft

Norsk lystyacht med egen garasje

En helt ny type yacht presenteres med Strand Craft-serien. Her kan du ta med supersportsbilen på båtferie.

Publisert Oppdatert

Vi har tidligere presentert Strand Craft 166 - en 166 fot (50 meter) lang luksusyacht, der nordmannen Kurt Strand har hatt en lang finger med i spillet. Strand er båtbygger og -konstruktør fra Narvik, og har samarbeidet med den svenske designeren Eduard Grey og Grey Design med å ta frem disse overdådige farkostene.

Nå er SC 166 ferdig designet, og klar for bestilling. Og ikke bare den - også den mindre SC 133 (40 meter), og den absolutt gedigne SC 199 (60 meter), er ferdige på tegnebrettet, og klar for å bygges.

Alle yachtene utmerker seg med en futuristisk design, høy sportslighet og overveldende luksus. Men det kan du også finne hos andre superyachter.

Det Strand Craft-yachtene virkelig skiller seg ut med, er garasjen og et launch-system som kommer til å få flere enn rekespisere til å samle seg på kaia.

LANDLOV: Kjekt å kunne kjøre Porschen eller Ferrarien på land. Foto: Ned Ship Group
LANDLOV: Kjekt å kunne kjøre Porschen eller Ferrarien på land. Foto: Ned Ship Group

For milliardærer

Den opprinnelige designen er delvis endret, i tråd med ønskene fra selskapet som skal bygge yachtene - Tyrkia-baserte Ned Ship Group. Byggingen vil ta mellom 24-30 måneder.

Alle tre modellene bygges med utstrakt bruk av det lette og sterke materialet karbon. Motorpakkene leveres av MTU, sammen med KaMeWa Jets, og er formidable. For SC 166 snakker vi om til sammen 17 000 hk. Toppfart er på hele 48 knop.

SC 199 kommer med innebygget svømmebasseng på dekket, og alle modeller kan leveres med rekkeviddeforlengende pakker (maks rekkevidde er da 2000 nautiske mil).

Ned Ship Group røper bare prisene til interessenter, men markedsdirektør Egon Faiss går med på å gi oss en prisindikasjon.

- Jeg vil ikke gå ut med priser for hver enkelt av de tre modellene, men jeg kan si at prisene for Strand Craft-yachtene ligger på mellom 150 og 320 millioner kroner.

Les også:

JAMES BOND: Strand Craft-yachten har høy James Bond-faktor. Foto: Ned Ship Group
JAMES BOND: Strand Craft-yachten har høy James Bond-faktor. Foto: Ned Ship Group

Over 300 båttester

Fire rimelige skjærgårdsjeeper

Ny Saga 320 SunTop

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen