Nyhet Princess F58

Formet som en klassiker

Princess har stålkontroll på sine flybridgemodeller.

Pluss ikon
<b>STILIG:</b> Ikke noe høyhus på kjøl her, men langtrukne, elegante linjer. 
STILIG: Ikke noe høyhus på kjøl her, men langtrukne, elegante linjer.  Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Det er noe erkebritisk over den nye F58-modellen fra Princess. Klassisk, elegant design – ikke prangende, men likevel med en aura av eksklusivitet. Det samme gir seg utslag innvendig, der kvalitet og britisk understatement ligger solid som betong i bunnen.

Slik Princess-kjennere vet står F for flybridge og er blant de aller mest populære modellseriene i Norge. Her får du sannelig nok flybridge for pengene: Den er trukket langt ut både i front og akterover. Dermed blir det ballsal på toppen. To store U-sofaer på styrbord, wetbar akter og to enkeltseter på styreposisjonen.

Les også: Prøvekjørt: Princess F55: Den store flybridgemodellen til Princess har det aller meste du kan ønske deg av en stor og luksuriøs feriebåt. Og litt til.

Slik dagens mote dikterer er fordekket ikke lenger bare for trosser og ankervinsj, her finner du en sofa og to store solsenger. Akterdekket har naturlig skygge fra flybridge og stiller med sofa, bord og selvsagt svær badeplattform.

<b>COCKPIT:</b> Innvendig gir to sofagrupper behagelige sitteplasser.
COCKPIT: Innvendig gir to sofagrupper behagelige sitteplasser. Foto: Produsent

I cockpit kjenner vi igjen løsningene fra andre Princess-modeller med stor U-sofa i midten, en mindre sittegruppe akter ved den rommelige byssa, og to enkeltstoler på førerplass til styrbord side.

AKTER: Svær badeplattform med brede trapper fra dekket. Her har du blant annet tilgang på grill og vask.
AKTER: Svær badeplattform med brede trapper fra dekket. Her har du blant annet tilgang på grill og vask. Foto: Produsenten
SKYGGE: Er man lei av solbading kan aktersofaen under fly­bridgen være rett sted.
SKYGGE: Er man lei av solbading kan aktersofaen under fly­bridgen være rett sted. Foto: Produsenten

Under dekk lider man ingen nød. De seks køyeplassene er fordelt mellom den store midtlugaren som går i hele båtens bredde, samt en stor lugar i baugen og en mindre på styrbord side. Eierlugaren har selvsagt med eget baderom og sofa, mens de to andre deler et stort baderom. Helt akter er det en liten mannskapslugar.

<b>BALLSAL:</b> Plassforholdene på flybridge er gedigne.
BALLSAL: Plassforholdene på flybridge er gedigne. Foto: Produsenten

På motorfronten er det to MAN-dieseler med 1000 hk hver. Det sørger for en toppfart på opptil 34 knop, og et behagelig marsjfartområde høyt på 20-tallet.

Lengde, m: 18,2

Bredde, m: 4,9

Vekt, kg: Ca. 35 500

Drivstoff, l: 3 300

Motor, hk: 2x1000

Pris: Ca. 25–30 millioner kroner

Se mer

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2024, og sist oppdatert 10/05 2024.

Les også