Måløy: Tall Ships´ Race

Cuauhtémoc kommer til Måløy

Nedtellingen til årets mest spektakulære seilerfest er i full gang, og arrangørene i Måløy melder om god pågang fra skip som vil delta i Tall Ships´ Race 2008, der det i år er fire havner som skal få besøk av verdens største seilskip. Les også Landets grommeste seilbåt Arvor 250 AS Deluxe Se alle våre seilbåter i båtkatalogen

Publisert Oppdatert

Seilasen innledes i Liverpool, på Englands vestkyst, og går nord om Shetland før seilskutene ankommer Måløy i slutten av juli. Mandag 4. august starter båtene på en etappe kalt "Cruise in Company" - en vennskapelig seilas hvor det blir tid til å besøke de norske fjordene. Den siste del av konkurransen går fra Bergen til Den Helder i Nederland.

- Så langt har vi mer enn 70 seilskip påmeldt, og vi tror det kommer til å være mer enn 100 båter her når skutene skal samles i Måløy, forteller Lene Kvalheim i arrangementskomiteen.

Siste påmeldte skip er Cuauhtémoc, en tremastet bark med et mannskap på 270. Seilskuta fra Mexico har to ganger tidligere vunnet Tall Ship´ Race, og er også kjent for å ha et habilt mannskor som bidrar med mye god sang i havna.

Det er den ideelle stiftelsen Sail training international som organiserer seilasen, og siktemålet er å tilby seilopplæring for ungdom og fremme kulturell utveksling og forbrødring.

Tall Ships´ Race har vært arrangert siden 1956, og tidligere har blant annet Fredrikstad og Stavanger vært vertskap for seilasen. Det er første gang en såpass liten kystby som Måløy i Nordfjord har blitt plukket ut som vertshavn.

Nærmere opplysninger og bilder av påmeldte båter: http://www.tallshipsracesbergen.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning