Buster XXL

Buster XXL: Ny modell i to versjoner

Nå er den nye XXL-modellen lanseringsklar. Den åpne står på båtmessen i Gøteborg. Snart kommer en utgave med styrehytte – den heter AWC og vises på Sjøen for Alle.

Publisert Oppdatert

Planen var å vise den store, nye Busteren for pressen sist høst, men dette ble utsatt. På båtmessen i Gøteborg er den åpne XXL-modellen på plass, mens den lukkede AWC-versjonen kommer til Sjøen for Alle.

Båten har fått en mykere innredning hvor mye er laget i slagfaste plastelementer. For å beholde det tøffe aluminiumspreget, er alle plastelementene støpt i en aluminiumslignende farge. I forhold til den eldre XXL-modellen, har den nye blitt 55 cm lengre og 15 cm bredere. Den har også en innredning som er mer fleksibel - blant annet med "snap-in" bokser/sittebenker som det man lanserte på Buster M-modellen.

Skroget er som tidligere sjødyktig og velkjørende. I følge produsenten har egenskapene blitt enda bedre. Anbefalt motoreffekt er 115-150 hk.

Standardutgaven har en dobbelt konsoll med stor åpning i midten. Frontvinduet er høyt og dermed sitter man ganske godt beskyttet i båten. På førersiden er vinduspusser standard. XXL har flere låsbare stuverom. Samme nøkkel passer alle låsene om bord. Fører- og passasjerstolen er godt polstrede GT-stoler.

Buster legger vekt på at det skal være enkelt å entre båten. Forfra skjer det gjennom et stort fordekk og høye, solide pulpiter. Aktenfra entres båten via integrerte, store badeplattformer - en på hver side av motorbrønnen.

Foran passasjerstolen er et stort stuverom med sjalusidør. Plotter og ekkolodd har fester som kan svinges inn i stuverommet og låses inn. En ny detalj er luftinntaket under frontvinduet. Her presses frisk luft inn og strømmer ut gjennom to defrosterdyser under vinduene. Dette skal redusere dugg på innsiden av vinduene i regnvær. Båten er klargjort for stereoanlegg, kjøleboks og elektrisk ankervinsj.

AWC-utgaven er like rundt hjørnet. Den har samme skrog og er noe helt nytt fra Buster. Den har en stor hard-top og frontvinduet ligger fremover som på Targa, og i taket er det to store luker.

Som standard er båten åpen akterover, men en kalesje kan monteres. Bakveggen leveres i to varianter. Enten kalesjeduk med "dør" eller med fast vegg og skyvedør. Båten byr også på enkel overnattingsmulighet for 2-3 personer. AWC-modellen kan leveres med varmeapparat og da kan den benyttes store deler av året.

Buster XXL
  • Lengde: 6,35 m
  • Bredde: 2,40 m
  • Motor: 115-150 hk
  • Vekt: 850 kg (åpen)
  • Maks ant. passasjerer: 7

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning