Bruktbåt: Ibiza 24 Touring

Kjøremaskin med godt rykte

Gjennom mange år har Ibiza 24 Touring opparbeidet seg et rykte som en praktisk sportscruiser. Som bruktbåt holder den fortsatt koken, til hyggelige priser.

I FARTA: Selv en brukt Ibiza 24 Touring er blant de raskeste familiebåtene på markedet.
I FARTA: Selv en brukt Ibiza 24 Touring er blant de raskeste familiebåtene på markedet.
Publisert Oppdatert

Ibiza 24 Touring er en velutstyrt, teakbelagt daycruiser med overnattingsplass for to i kabinen. To rader med sittebenker bak en bred og beskyttende vindskjerm gjør at mange kan være om bord uten å slåss med elementene.

Med god komfort kan du forledes til å tro at dette ikke kan være så sportslig. I så fall blir du grundig lurt, for med Suzukis nye 300 hk firetakt på hekken koster Ibiza 24 Touring i vår test av gårde i hele 51 knop med tre mann om bord.

Flest brukte Ibiza 24 Toruring finner du likevel med Yamaha F250, siden Ibiza de første årene hadde en motoravtale med Yamaha. Det er også en motor som passer fint til båten, med toppfart på ca. 45 knop. Prisene starter på ca. 450 000 kroner nå på vårparten i 2011, men det finnes et visst prutningsmonn.

Ibiza er kjent for god finish og bra teknisk kvalitet, derfor skal båten virke solid og uten skader eller ulyder. En båt med god eier- og servicehistorikk er en fordel, selv om det ikke ikke er noen garanti for at alt er plettfritt.

Les mer

To spenstige Ibiza 25 Sport

For deg som vil overnatte: Ibiza 26 Touring

Førerkomforten er bra, med rompa godt plassert i en støttende førerstol, instrumentene er oversiktlige og den nye, elektroniske kontrollboksen sitter godt i høyrehånda.

Ibiza disker dessuten opp med en fin kartlomme, noe flere produsenter har latt gå i glemmeboka. Det eneste vi direkte savner er en skikkelig fotstøtte.

KOMMER LANGT: Med komfortabel marsjfart på 30 knop, får du sett mye skjærgård på en dag.
KOMMER LANGT: Med komfortabel marsjfart på 30 knop, får du sett mye skjærgård på en dag. Foto: Terje Bjørnsen

Stabil i sjøen

På motsatt side er copilotsetet erstattet med en L-formet benk med vippbar ryggstøtte. Dermed finnes det ingen ideell sitteplass for sidemannen. Slik blir det når man også skal ha solseng om bord - et rent familiekompromiss, kort og godt.

Les mer

Nordkapp 760 Enduro: Kjøreglad solskinnsbåt

Vi har testet sommerbåtene

Godt uttrimmet har båten minimal våt flate, men virker aldri vinglete eller uberegnelig av den grunn. Båten går fint også i litt større sjø, selv om den ikke har like ekstreme sjøegenskaper som de mest kompromissløse fartsbåtene.

I forhold til typiske familiedaycruisere, har en brukt Ibiza 24 Touring behagelige og sportslige egenskaper i sjøen. Det gir en fin gange i typisk sommersjø og god dagsturkapasitet med ustresset marsjfart på rundt 30 knop.

Så skal du flytte deg raskt langs kysten med familien om bord, og ha litt sosialt liv underveis, er det ikke mange andre båter som klarer balansen mellom høy fart og god komfort bedre enn Ibiza 24 Touring.

Les mer:

Ibiza-alternativ: Test Nordkapp 850 Vitesse

Ibiza 24 på steroider: Test Ibiza 25 Sport Cabin

Bruktbåt: Ibiza 24 Touring

  • Markedet: Det er et svært godt utvalg av Ibiza 24 Touring som bruktbåt.
  • Pris: Ca. 450-700 000 kroner
  • Motor: 250-300 hk
  • Årsmodeller: 2004-2010
  • Pluss: Meget behagelig i sjøen, tåler høy fart, mange sitteplasser
  • Minus: Relativt dyr i innkjøp og drift
  • Produsent: www.ibizaboats.no
SITTEPLASS: Med to seterader mangler Ibiza 24 Touring ikke sitteplasser.
SITTEPLASS: Med to seterader mangler Ibiza 24 Touring ikke sitteplasser. Foto: Frederik Finnes

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning