Boston Whaler

Mer for familien enn fiske

Amerikanske Boston Whaler tenker mer på familie enn fisk når de bygger sine nyeste båter.

KOSTER: Bosten Whaler lager stas-båter, men det koster. Du må ut med cirka tre millioner kroner for nye 330 Outrage.
KOSTER: Bosten Whaler lager stas-båter, men det koster. Du må ut med cirka tre millioner kroner for nye 330 Outrage.
Publisert Oppdatert

Boston Whaler er kjent for å lage solide båter med havfiske i bakhodet. Det amerikanske merket er ikke blant de største her hjemme, men på hjemmebane er de blant USAs mest solgte båtmerker. De er en del av det gigantiske Brunswick-konsernet som også består av merker som Sea Ray, Uttern og Mercury. En av Boston Whalers største nyheter i år er nye 330 Outrage.

Mer familiefokus

Båten er, som navnet antyder, 33 fot lang. Det er med andre ord snakk om en veldig stor dagsturbåt. Her er det nemlig ingen soveplasser, men det er til gjengjeld lagt opp til at de som er om bord skal ha en komfortabel tur – uavhengig av forholdene på sjøen. Mens Boston Whaler tidligere har vært veldig fiske-fokusert, har den nye generasjonen Outrage-modeller blitt en smule mer familieorienterte. Dette har blant annet ført til at den har fått en stor solseng foran konsollen samt en sittegruppe i baugen. Dette kommer naturligvis i tillegg til den tradisjonelle sittegruppen i akterenden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MOTOR: Båten leveres med dobbel motorisering fra 250 til 350 hester per motor.
MOTOR: Båten leveres med dobbel motorisering fra 250 til 350 hester per motor.

Til tross for en liten kursdreining mot familievennlighet har ikke Boston Whaler glemt hvor de kommer fra. 330 Outrage har flust av smarte løsninger som fiskerne vil sette stor pris på – og en rekke oppbevaringsrom som vil være praktisk uansett hva du bruker båten til. Under solsengen har du plass til det meste som trengs på en dagstur (eventuelt et par masete unger). Her er det også laget en smart gjennomføring inn til toalettet under konsollen slik at man kan transportere fiskestenger i full lengde under dekk.

Høy kvalitet

Man merker fort når en båtprodusent har lagt ekstra penger i detaljene. Hengsler, dempere til luker og finishen på materialene avslører om det er snakk om hastverksarbeid til lavest mulig pris eller et produkt som er lagd for å vare. Boston Whaler tilhører definitivt sistnevnte gruppe. Uansett hva man løfter på eller røsker i kjennes det uvanlig solid, og vi har liten grunn til å tro at dette ikke er ting som vil holde i mange år framover.

Førerplassen er ergonomisk utformet, og har to fullgode seter med god beskyttelse fra vindskjermen og overbygget. Det er god plass til det som trengs av utstyr, og dashbordet er oversiktlig og velutformet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOL: Stor solseng foran konsollen.
SOL: Stor solseng foran konsollen.

Opptil 46 knop

Båten leveres med dobbel motorisering fra 250 til 350 hester per motor. Det betyr at det er nok av krefter tilgjengelig også. Med det største alternativet klarer 330 Outrage drøye 46 knop på topp og har en økonomisk marsjfart på rundt 35 knop.

Når man legger ekstra penger i materialer og detaljer, sier det seg også selv at prisen blir høyere enn om man tar mange snarveier. Det er også tilfellet med Boston Whalers båter. Hvis du har lyst til å legge til en 330 Outrage ved brygga til sommeren, må du regne med å betale rundt tre millioner kroner. Da får du imidlertid en dagsturbåt som fungerer like godt til familieturer som til hardbarkede fisketurer med kameratene.

VIPS: Vipper du ned ryggputa til solsenga får du et bord.
VIPS: Vipper du ned ryggputa til solsenga får du et bord.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning