nyhet: Boston Whaler 365 Conquest

Rendyrket luksus fra baug til hekk

Boston Whaler er mest kjent for sine mindre konsollbåter her i Norge, men bygger også flotte premiumbåter. I den nye 365 Conquest leverer verftet på det de kan best.

Pluss ikon
<b>SOLID SKUTE:</b> Boston Whaler pleier å gjøre det ordentlig. Og du kan få båten uten alt oppstyret på hard-top-taket. 
SOLID SKUTE: Boston Whaler pleier å gjøre det ordentlig. Og du kan få båten uten alt oppstyret på hard-top-taket.  Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Og hva er det så Boston Whaler kan best, mon tro? Vel, nå tar vi en sjanse siden vi ikke har satt våre ben i båten, men velger å stole på at Boston Whaler ikke har tullet det til her. Svaret er i så fall enkelt: Kvalitet og sjøegenskaper.

Noe det ser ut til å være mer enn nok av i den nye 365 Conquest, en ekte allbruksbåt ifølge verftet.

Den kan være offshore sportsfiskebåt det ene øyeblikket, trivelig familiebåt det neste – enten det står dagstur eller overnatting på programmet. Og kabinen er stor nok til å invitere gjester på middag.

Bruken er nok mer tilpasset Florida enn norske forhold. Det skyldes mest den typiske riggingen for store havfiskestenger akter og muligheten til å bygge egen styreposisjon og utkikkspost oppe på hardtopen.

<b>GEDIGEN:</b> Det ser helt greit ut under dekk, og vi hadde nok ikke skammet oss over å by på drinker – unnskyld – koffeinfri kaffe her. 
GEDIGEN: Det ser helt greit ut under dekk, og vi hadde nok ikke skammet oss over å by på drinker – unnskyld – koffeinfri kaffe her.  Foto: Produsenten

Gode sitteplasser under hardtoptaket og stor solseng forut tar vi gjerne med oss her nord.

Under dekk er det elegant innredet. Forut er det sittegruppe som kan rigges om til dobbeltkøye, og en behagelig loungesofa langs babord side. På styrbord har du toalett og dusjrom, der dusjen er separat med egen dør mot resten.

Helt akter i kabinen, i bakkant av trappen fra cockpit, finner du stikklugar med relativt god høyde. Også den fint polstret på Boston Whaler-maner.

<b>LA DET BLI LED:</b> Vi tipper en båthavn i USA på kvelden kan se ganske fargerik ut hvis alle skal legge seg på dette nivået.
LA DET BLI LED: Vi tipper en båthavn i USA på kvelden kan se ganske fargerik ut hvis alle skal legge seg på dette nivået. Foto: Produsenten

På motorfronten kan du velge mellom to hovedalternativer, enten tre Mercury Verado V10 400 hk, eller to Mercury Verado V12 600 hk. Effekten på 1200 hk blir den sammen, men det er nok noen detaljforskjeller – sikkert viktige for kjennerne av store amerikanske offshorebåter.

<b>FAMILIEHYGGE:</b> Allsidig er ordet verftet liker å bruke om den nye modellen. 
FAMILIEHYGGE: Allsidig er ordet verftet liker å bruke om den nye modellen.  Foto: Produsenten

Tekniske data:

Boston Whaler 365 Conquest
Lengde, m: 11,07
Bredde, m: 3,66
Personer: 16
Drivstoff, l: 1552
Vann, l: 197
Septik, l: 75
Toppfart, knop: 46
Motor: 3x400 hk eller 2x600 hk

Med to 600 hk skal den gjøre 46 kop i toppfart, og har sitt beste marsjfartområde i overkant av 30 knop.

Boston Whaler har et rykte for å gå tungt og mykt i sjøen. 19 graders V-bunn i hekken, vekt med motor og fulle tanker på 10,6 tonn tar nok knekken på bølger i tometerklassen, tipper vi.

Prisen? Rundt 1,3-1,4 millioner dollar, ifølge USA-forhandlere.

Denne saken ble første gang publisert 23/04 2024, og sist oppdatert 23/04 2024.

Les også