Aquador 22 C

Ny og rimelig helårsbåt

Aquador har lansert mange nyheter de siste året. Nå kommer man med en ny og forhåpentligvis relativt rimelig grunnmodell for bruk hele året.

Foto: Aquador
Publisert Oppdatert

Finlands største båtprodusent har et rasende tempo i utviklingen av nye modeller. Vi har allerede prøvekjørt de nye modellene Aquador 33 HT og 25 Ce. Nå presenteres en mindre 22-foter og denne modellen byr på mye selv om den bare er 6,65 meter lang.

Foto: Aquador

Den byr overraskende nok på fire faste køyer - to under fordekk og to stikkøyer inn under akterdekket. I tillegg er det blitt plass til et kompakt, men separat toalettrom bak skipperstolen. En dinetteløsning i babord side gir spiseplass til fire, og den forreste benken har vipperygg. Under skipperstolen er det plass til pantryutstyr som kokeapparat og kjøleskap. Båten har bakvegg i glass og aluminium. Fordekket nås via en stor, hengslet glassdør og i taket er en stor skyveluke. Nyheten vil altså være velegnet som tur og transportbåt selv på kjølige dager.

Båten leveres med utenbordsmotorer fra 135 til maks 200 hestekrefter, og selvsagt blir standardmotoren fra Mercury. Drivstofftanken er på 220 liter og båten er sertifisert for 6 personer i CE-kategori C.

En ting er "gå-i-gjennom"-løsningen, men produsenten nevner også at man kan benytte dollbordene når man skal fra for til akter.

Prisen er foreløpig ikke fastsatt, og den nye Aquador 22 vil bli presentert på vårens båtutstillinger. Premierevisningen vil skje på båtmessen i Helsingfors i februar. Typiske konkurrenter er båter som vi har kjørt på test tildligere; Buster XXL AWC og AMT 200 C . Også norske Hansvik 630 CS kan utfordre den nye finske modellen.

Tekniske data: Aquador 22 C

  • Lengde: 6.65 m
  • Bredde: 2,68 m
  • Vekt m/ motor: 1830 kg
  • Bensintank: 220 l
  • Motor: 135 - 200 hk
  • Ant. Køyer: 2 + 2
  • CE-kategori C /6
Foto: Aquador

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning