Prøvekjørt: Hansvik 630 Comfort Speed

Smart sjark

Hansviks nye generasjon kombibåter er et friskt og spennende pust. Vi har kjørt en prototyp - med rom for noen forbedringer.

Publisert Oppdatert

Den nye 630-modellen leveres i to utgaver, og skroget er det samme som hard-toppmodellen. Den ene av nyhetene har framoverliggende frontvinduer, mens den andre har frontvinduene "riktig vei". Akkurat det er et smart trekk. Her kan kundene velge ut fra smak og behag.

Båten vi prøvekjører er sjarkvarianten med framoverliggende vinduer. Det gir båten et småbarskt utseende. Overbygget er trukket så langt framover som mulig, og Hansvik-nyheten kan skryte av å ha verdens minste fordekk. Sidedekkene er ikke all verdens brede, og man kunne med hell ha plassert styrehytta enda mer over mot babord side for å få et bredere sidedekk på den ene siden.

Honda-importøren Kellox er nå deleier i Hansvik og har naturlig nok hatt en finger eller to med i utviklingen av den nye Hansvik-generasjonen. 150 hk'en går stille på tomgang og har mer enn nok krefter til denne båten. Antagelig vil en 115-hester være den optimale motoren - både med tanke på fart, forbruk og ikke minst pris. Ifølge Kellox skal prisen med 115 hk ligge rett under 500 000 kroner når båten går i produksjon.

Båten går raskt opp i plan og legger seg fint på plass i rundt 20 knop og topper ut på drøyt 31 knop. Når vi trekker av og legger oss på rundt 25 knop, går båten harmonisk og forskipet skjærer mykt over småsjø og hekkbølger.

Hansviks nye generasjon kombibåter er et friskt pust og utvilsomt noe spennende i dette segmentet. Designmessig er det meste vellykket, og i styrehytta har man utnyttet plassen maksimalt og i tillegg fått det ganske trivelig. Små og store detaljer skriver vi på prototype-kontoen i denne omgang, og vi ser fram til en lengre testtur med begge variantene. Smaksprøven inviterer til det.

Les også:

Slik ble Hansvik 630 presentert på messe

Se hvordan Hansvik skal bli større

Finn ut mer om Hansviks største

Slik er forløperen til 630 CS

Test
Hansvik 630 Comfort Speed
Test Hansvik 630 Comfort Speed Foto: Haugen, Terje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning