axopar 28

Fornyer bestselgeren

Axopar 28 er en det finske verftets mest populære modeller og er blitt ny for 2018.

Pluss ikon
HELE ÅRET: Helsårskonsepter som Axopar 28 er populære båtvalg i Norge.
HELE ÅRET: Helsårskonsepter som Axopar 28 er populære båtvalg i Norge. Foto: Produsent
Sist oppdatert

De siste fem årene har Axopars 28-modell vært en av grunnpilarene i modellprogrammet og tiden var inne for å gi båten en oppgradering. For selv om det er mye nytt, er grunnkonseptet det samme – med Axopars velkjente, skarpe, sportslige linjer og en gunstig pris.

De slanke kjøreskrogene har truffet det norske markedet bra, særlig fordi verftet i tillegg til 28 Open og 28 T-Top også tilbyr en lukket 28 Cabin. Den har L-formet sittegruppe forut og et rommelig akterdekk.

I cockpit er det innredning med seter i fartsretning, ganske typisk for en transportbåt fra Finland. Men Axopar 28 Cabin kan utstyres med akterkabin. Den tar nødvendigvis noe av plassen på akterdekk, men verftet sørger for at den utnyttes som solseng. Og under dekk gir den ekstra plassen rom for to på tur. 28 Open har en stor, midtplassert konsoll med walkaround egenskaper og god passasje mellom baug og akter. To personer sitter relativt lunt bak vindskjermen, mens turen nok blir litt mer luftig på de fire sitteplassen bak konsollen. I stedet for bred sittebenk er det fire separate stoler. 28 T-top er den mest middelhavsaktige av båtene, der et stofftak montert på en solid metallramme skjermer for solen i klima der det kjennes nødvendig.

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2018, og sist oppdatert 12/10 2018.

Les også