Tsjekkisk rom

Kjøper du en Skoda Octavia stasjonsvogn er det fordi du trenger plassen. Den er ikke prangende, imponerer ikke naboen og gir deg ikke mange lange blikk.

Publisert Oppdatert
Plass og fornuft er noen av Skodas grunnpillarer. Octavia er ikke like spennende og spenstig som en Audi A4, eller like kjølig elegant som en VW Passat. Men det skal ikke en Skoda Octavia være heller, og slik sett leverer den eksakt det den skal.

For den nye stasjonsvognen, nå i sin tredje generasjon, har strukket seg ni centimeter. Under innsynsbeskyttelsen får du plass til  610 liter bagasje - eller 1740 liter om du legger ned baksetene.

Den nye bilen har vokst ni centimeter sammenliknet med forgjengeren, og er nå 466 centimeter lang. Bredden er økt med 4,5 centimeter, til 180 centimeter. Samtidig er akselavstanden økt med 11 centimeter. Det gir ikke bare et større bagasjerom, for plassen i baksetet øker også.Faktisk er bagasjeplassen i Octavia større enn bagasjeplassen i vesentlig større biler som Volvo V70 og Hyundai i40. De rommer henholdsvis 483 og 553 liter, og er 483 og 477 centimeter lange.

Som tidligere kommer Octavia stasjonsvogn også i en versjon med firehjulsdrift, og teknologien under skallet stammer som før fra hyllene til Volkswagen. Det gjør også motorene. I spareversjonen, Greenline, oppgir Skoda at den firesylindrede dieselmotoren bare skal ha et forbruk på 0,34 liter per mil. Det gir et utslipp på beskjedne 89 gram per kilometer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning