Lad elbilen som en tannbørste

Med induksjonslading slipper du ladekabelen til bilen.

Publisert Oppdatert
Med økende salg av elektriske biler følger større brukervennlighet. Flere bilprodusenter forsker på metoder for lading av bilen der man slipper å måtte hanskes med alskens kabler.

Volvo ser for seg en løsning med induksjonslading, altså samme teknikk som du bruker på din elektriske tannbørste. Her er ingen ladekabel nødvendig - du parkerer bilen over en spesiell plate i gulvet, og bilen lades opp automatisk.

- Induksjonslading har et stort potensiale, sier Lennart Stegland hos Volvo til auto motor og sport. - Den trådløse teknikken er en bekvem og effektiv måte å overføre energi på.

Induksjonslading innebærer at en spole av ledende materiale skaper et vekslende elektromagnetisk felt. I bilen sitter en annen spole, som tar opp magnetfeltet og omdanner energien til elektrisk strøm. Slik kan batteriet lades.

- Med induksjonslading er det bare å plassere bilen over en ladestasjon, så starter ladingen automatisk. Vi er overbevist om at dette er blant de faktorene som kan øke kundenes aksept av elektriske biler, sier Stegland.

Det er ikke klart når denne teknologien er klar til produksjon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning